News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Centrul Judeţean APIA Arad prin inspectorii Seviciului Control Teren a început verificările de  respectare a condiţiilor GAEC (Bune Condiţii Agricole şi de Mediu) pe terenurile agricole. Totalitatea terenurilor cu destinaţie agricolă din fondul funciar al României constituie fondul naţional.

Conform art.74 , din Legea fondului funciar nr.18/19.02.1991 republicată:

,,Toţi deţinătorii de terenuri agricole sunt obligaţi să asigure cultivarea acestora şi protecţia solului.

Pentru fermierii care au depus cerere unică pe suprafaţa găsită neîntreţinută, se execută cotrolul clasic la întreaga fermă,conform procedurilor din manualul de control. În cazul în care se constată că s-au efectuat plăţi necuvenite , se aplică procedura de recuperare a acestora conform Manualului de procedură privind administrarea cererilor unice de plată pe suprafaţă , în baza art.80 din Regulamentul CE nr.1122/2009.

Pentru suprafeţele neîntreţinute care nu fac  obiectul cererilor de sprijin Centrul judetean APIA Arad va sesiza în scris primăriile  comunelor, oraşelor, municipiilor , după caz , că deţinătorii de terenuri de pe raza acestora nu îşi îndeplinesc obligaţiile de întreţinere a terenurilor. Fermierii somaţi vor lua măsuri pentru ca terenurile să fie lucrate în termen de cel mult două luni, nerespectarea somaţiei ducând la sancţiuni, până la pierderea dreptului de folosinţă asupra terenurilor(Legea 18/1991).

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *