News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În urma solicitării părinţilor din localitatea Iermata, comuna Seleuş, Consiliul de Administraţie al ISJ Arad a reanalizat decizia de restructurare a reţelei şcolare pentru anul 2010-2011şi s-a constatat că, în ceea ce priveşte localitatea Iermata,  au apărut date noi faţă de perioada în care s-a luat decizia. În  momentul în care s-a luat decizia iniţială – februarie 2010, Primăria Seleuş nu a răspuns solicitării ISJ Arad în ceea ce priveşte avizul  privind restructurarea reţelei şcolare, iar astfel nu şi-a exprimat dezacordul faţă de această decizie, deci ISJ Arad nu a fost înştiinţat despre anumite aspecte în termenul solicitat. Mai exact, aşa cum am mai precizat, ISJ Arad a solicitat în data de 17 februarie 2010, avizul consultativ al Consiliului Local din comuna Seleuş pentru reţeaua şcolară pentru anul 2010, care presupune ca elevii de la şcoala din Iermata să frecventeze cursurile la Şcoala Generală Moroda. Termenul de comunicare al acestuia era 1 martie 2010 iar lipsa răspunsului în termen este considerată un acord tacit cu propunerea ISJ Arad, fapt evidenţiat si în adresa ISJ Arad către consiliile locale. Menţionăm că Primăria Seleuş a răspuns solicitării ISJ Arad ulterior, printr-o adresă înregistrată cu data de 22.03.2010.

Astfel, în momentul de faţă s-au constatat următoarele:

–       numărul de copii declarat iniţial la ISJ Arad era mai mic decât cel existent la ora actuală;

–        Primăria Seleuş, deşi ne-a declarat că are microbuz, ne comunică acum că nu are posibilitatea să angajeze şofer pentru microbuzul şcolar şi nici posibilitatea de a asigura transportul elevilor prin contracte cu firme de transport autorizate;

–       Şcoala a fost renovată cu fondurile comunităţii şi părinţilor.

ISJ Arad îşi rezervă dreptul de a verifica veridicitatea datelor furnizate şi va lua în considerare rezultatele verificării în organizarea reţelei şcolare pentru anul 2011-2012.

Prin urmare,  Consiliul de Administraţie al ISJ Arad a hotărât ca în anul şcolar 2010-2011 elevii claselor I-IV din Iermata să urmeze cursurile la şcoala din localitate, astfel încât interesul copiilor să fie pus pe primul plan.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *