News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Copiii fără posibilități financiare de la Școala Gimnazială „Aurel Sebeșan” Felnac vor primi gratuit tablete Copiii fără posibilități financiare de la Școala Gimnazială „Aurel Sebeșan” Felnac vor primi gratuit tablete
Please follow and like us:
Pin Share

O probelmă majoră este legată de dispozitivele pe care le dețin elevii pentru a putea participa la cursurile on-line! La nivelul unității noastre școlare, dintr-un număr de 214 elevi înscriși în clasele CP-VIII,  31 de elevi nu au deloc acces la un telefon, laptop sau calculator!

Dar, acest aspect a fost remediat în zilele acestea! Dl. primar Malița Ioan a donat unității școlare 30 de tablete, extrem de necesare în derularea cursurilor on-line! Tabletele vor fi distribuite elevilor care nu au avut acces la activitatea educativă din această perioadă! Astfel, prin contribuția domnului primar putem afirma că la nivelul Școlii Gimnaziale Felnac toți elevii pot participa la activitățile desfășurate în mediul on-line! Intervenția domnului primar a fost un  ajutor real, venit într-un moment critic! Am încercat să ajutăm copiii care nu au tehnica necesară pentru a putea participa la cursurile online, care se desfășoară în această perioadă, din cauza pandemiei de coronavirus. Bineînțeles că, pe lângă cei care nu au deloc tablete mai sunt și alții care sunt frați, lucrează pe același device. Am încercat să rezolvăm problema și acolo unde sunt 2-3 frați, să le mai dăm o tabletă. Educația copiilor și a tinerilor trebuie să fie în permanență o prioritate, întrucât fără educație o comunitate nu poate evolua nici social și nici spiritual sau moral. Astfel, una dintre preocupările principale ale administrației comunei Felnac o constituie formarea copiilor și a tinerilor, sens în care încercăm să creăm un cadru optim pentru accesul elevilor și copiilor la programele școlare desfășurate online. Lucrurile se pot transforma și adapta vremurilor în care trăim, dacă la nivelul comunității încercăm să vedem plusvaloarea adusă de tehnologie în facilitarea învățării. Educația e șansa copiilor către o viață în care își dezvoltă competențele potrivite pentru a deveni cetățeni preocupați de soarta comunității lor”, a declarat Ioan Malița, primarul comunei Felnac.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *