News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

TIMIȘ. Omul de afaceri Georgică Cornu arată cu degetul spre liderul PDL Arad, Gheorghe Seculici, despre care spune că ar fi comandat la DNA controalele la Primăria Arad.

Georgică Cornu a ținut, luni, să clarifice discuțiile legate de contractele pe care firmele sale le derulează din bani publici. Cornu spune că, în ultimul timp, asistăm tot mai des la execuții politice cărora le cad pradă oameni de afaceri. Proprietarul grupului de firme Izometal-Confort spune că România se află în fază electorală și nu putem avea o campanie civilizată.

Am decis să prezint adevărul despre contractele pe care firmele mele le au în județele Timiș și Arad, a spus, luni, Cornu, în deschiderea conferinței de presă pe care a susținut-o la complexul de agrement pe care îl deține în satul Herneacova, aflat la 25 de kilometri de Timișoara.

Vreau să fac unele precizări legate de miliardele despre care se scrie că le am în conturi. Oamenii de afaceri serioși nu dorm pe bani, ci reinvestesc banii. Cifra care se vehiculează, 150 de milioane de euro, reprezintă o evaluare a patrimoniului pe care grupul meu de firme le are. Dar datoriile și creditele pe care grupul le are depășesc 150 de milioane de euro. Deci despre ce bani vorbim? Am investit banii în tehnologie, utilaje. Suntem grupul cu cele mai mari investiții din vestul țării, a afirmat omul de afaceri Georgică Cornu.

Cornu a ținut să precizeze că nu este atât de bogat pe cât crede lumea. Nu am fost și nu sunt un om care trăiește în huzureală. Până în urmă cu 4 ani, am locuit într-un apartament de bloc cu soția și cei doi copii. Acum locuiesc într-o casă care este ipotecată la bancă. Adevărații miliardari trebuie căutați printre reprezentanții statului. Ei au bani cash, nu oamenii de afaceri, a spus omul de afaceri.

În privința licitațiilor pe care le-a câștigat în ultima perioadă în Arad, Cornu spune că grupul său de firme încercat să-și adjuce 53 de lucrări scoase la licitație de primărie și consiliul județean. Firmele din Grupul Izometal-Confort au participat la 53 de licitații în județul Arad din care au câștigat 9. În Timișoara, din 11 licitații am câștigat două. Una dintre lucrări, de construire a Pieței Iosefin, ne-a fost atribuită de instanță după 4 contestații, a spus Georgică Cornu.

Omul de afaceri, supranumit „Regele asfaltului din Banat”, n-a pierdut ocazia să-i dea replica primarului Gheorghe Ciuhandu: Cred că cel mai mare baron local este primarul Gheorghe Ciuhandu, cu cea mai mare firmă – Primăria Timișoara

Liderul PDL Arad, Gheorghe Seculici, scos vinovat de Cornu pentru controalele de la Primăria Arad

Legat de ridicarea contractelor de la Primăria Arad, mă bucur că se fac deoarece rezultatul va înlătura orice dubiu, a spus, luni, Cornu.

Omul de afaceri susține că președintele PDL Arad, Gheorghe Seculici, ar fi comandat controalele deoarece grupul de firme condus de el reprezintă o concurență directă pentru S.C. Proiect S.A., firma lui Seculici. Se pare că dânsul a făcut această comandă către DNA să ne controleze pe noi și apoi a plecat în Statele Unite ale Americii. Domnia sa nu a reușit să obțină voturile PDL de a candida la președinția CJ Arad și atunci a decis să-i denigreze pe primarul Aradului, Gheorghe Falcă, și pe președintele CJ Arad, Nicolae Ioțcu. Se aude prin piață că la întoarcerea din America, Seculici va fi candidatul USL la președinția CJ Arad. Domnia sa nu a trecut peste faptul că acum câțiva ani am reușit să preiau pachetul majoritar al Conar, la concurență cu domnia sa, a mai spus Cornu.

România este în fază electorală și nu putem avea o campanie civilizată. Se apelează la lovituri sub centură, la votul timișoreanului. Alegătorul încă crede în asemenea fapte. Așa s-a procedat tot timpul. Sunt o persoană deschisă, transparentă, nu am nimic de ascuns. Majoritatea proiectelor pe care le derulăm sunt pe fonduri europene și acolo nu se pot face prostii, a mai spus Cornu, luni. (Sursa: oradestiri.ro)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *