News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

In sedinta de miercuri, piata futures sibiana a fost dominata de ordine de cumparare, investitorii reactionand la cresterile spectaculoase de pe principalele burse internationale. Pe fondul unor preturi in crestere, s-au tranzactionat 16.790 contracte futures, cu o valoare de 150 milioane de lei, cu 50% mai mult fata de sedinta anterioara. Lichiditatea foarte buna, se datoreaza volatilitatii ridicate inregistrate de activele suport care se tranzactioneaza pe pietele internationale.

Indicele Dow Jones a inregistrat cea mai mare crestere, urcand cu 450 de puncte, la 12.020 puncte, pe un rulaj de 9.845 contracte futures. Avantajul de a tranzactiona simultan cu bursa americana pana la inchiderea ei, bursa cu care Sibex se coreleaza, a oferit investitorilor posibilitatea de a profita de fluctuatiile de pe Wall Street. In trei sedinte de tranzactionare, cotatia DJIA a castigat 900 de puncte, pretul osciland intre un maxim de 12.032 puncte atins miercuri, si un minim de 11.129 puncte atins in data de 25 noiembrie. Astfel, cei care au mizat pe crestere in ultimele trei zile, au inregistrat profit de 150%.

In sectorul derivatelor pe marfuri, pretul unciei de aur a castigat 66$ in ultimele trei zile, cotatia urcand pana la maximul de 1.749,8 inregistrat in sedinta de miercuri. Cotatia de la inchiderea sedintei a fost  de 1.748,3, cu un rulaj de 4.037 contracte.

În sectorul valutar, moneda unica europeana s-a apreciat in fata dolarului, perechea Eur/Usd urcand cu 0,81%, la 1,3441.

Derivatul SIF Oltenia liderul de lichiditate din sectorul financiar, revine pe plus urcand cu 4,77%, la 1,0678  lei, dupa ce a pierdut peste 6% in ultimele doua zile.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *