News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CS Astra Arad este echipa anului în sportul arădean! CS Astra Arad este echipa anului în sportul arădean!
Please follow and like us:
Pin Share

Echipa de lupte greco-romane a CS Astra Arad este, din nou, echipa anului în sportul arădean! 2019 a consfinţit al şaselea titlu naţional în Superliga de seniori, performanţă ce vine la exact zece ani de existență a clubului „vagonar”. În toată această perioadă, de un deceniu, luptătorii arădeni au cucerit peste 400 de medalii la Campionatele Naționale de juniori, tineret și seniori, dar şi peste 45 de medalii pe plan internaţional, la Mondiale, Europene, Campionate Balcanice, precum și la cupe și turneele oficiale.

De departe, cea mai mare realizare a avut-o Mihai Mihuț, maestru emerit al sportului. El a devenit dublu campion european de seniori, respectiv Under 23, dar și multiplu medaliat mondial și balcanic. Titlul european la seniori este unul istoric, el venind după 11 ani de la precedenta medalie adusă României. Din păcate, în luna aprilie a acestui an, CS Astra s-a despărțit de performerul său, Mihuţ optând pentru Dinamo!

În ultimul deceniu și alți sportivi au avut evoluții remarcabile: Dorin Pârvan, maestru al sportului, vicecampion mondial și european, precum și Tiberiu Barbazan, Florin Tița, Răzvan Arnăut, Florin Mocanu, Laurențiu Macarei, Petru Sevciuc, Vladimir Zaporojan, toți cu medalii internaționale.

Iată, în continuare, lotul pe care s-a bazat Spiridon Stanciu în anul 2019, cel care a adus a șasea medalie de aur pentru CS Astra Arad: Alex.Julean, Andrei Dudău, Alex.Solomon, Flavius Popa, Marian Talpiz, Vlad Toia, Sebastian Belean, Andrei Barbul, Alex.Petrovici, Alex. Ianțoc, Dorin Pârvan și Mihai Mihuț.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *