News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CUM PUTEM PREVENI SI TRATA CEARCANELE CUM PUTEM PREVENI SI TRATA CEARCANELE
Please follow and like us:
Pin Share

Într-o lume în continuă mișcare, acaparată de stres, deseori uităm de unul din cele mai importante lucruri din viața noastră – pielea!

Tratamentele anti-aging nu sunt recomandate doar pentru persoanele trecute de a doua tinerețe, ba chiar e bine să fie luate în considerare din timp. După cum ne spune și medicul Artemisia Nicolau, după 25 de ani începe o regresie în producția de acid hialuronic, colagen și elastină. Astfel, în jurul acestei vârste vor începe să apară primele semne de îmbătrânire.

“Pentru că faţa noastră este oglinda noastră, reflectă şi interiorul sufletului nostru. Un chip frumos, luminos vorbeşte despre o persoană echilibrată. Un chip obosit este un chip împovărat cu probleme. Lipsa de somn, stresul, fumatul, cafeaua, alimentaţia haotică, lipsa de contact cu aerul lasă amprenta pe chip. Toate acestea ne vor da o culoare a tenului care nu mai este radioasă, el devine cenuşiu la culoare, deseori este tern, uscat la atingere, este lăsat. Expresia feţei este tristă. O persoană împovărată, tristă are anumite trăsături, iar cele mai întâlnite sunt cearcănele”.

Din nefericire, apariţia cearcănelor este genetică în cazul unor persoane. La altele tenul este mai alb şi vasele de sânge transpar prin piele, dar pentru marea majoritate motivul apariţiei are legătură cu stilul de viaţă sau a problemelor de sănătate.

Printre motivele apariţiei acestora se mai numără şi expunerea îndelungată la soare, care va stimula producţia de melanină, dar şi o banală răceală poate favoriza creşterea presiunii vasculare. De asemenea, chiar si sarcina sau menstruaţia pot duce la apariţia cearcănelor, deoarece aceste procese cresc presiuniea vasculară.

Cum putem scăpa de cearcane

Pentru a reduce cât de mult posibil riscul apariţiei cearcănelor, acordaţi-vă mereu între 7 şi 9 ore pe noapte şi desigur reduceţi consumul de cafea pentru a avea un somn liniştit. Alături de aceste schimbari, adoptaţi o dietă sănătoasă şi nu uitaţi să vă hidrataţi.

În acelaşi timp, renunţatul la fumat vă va aduce avantaje pe multe planuri, iar printre acestea se numără şi scăderea riscului de a se forma cearcăne.

 

Sursa: unica.ro

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *