News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cum se folosesc mănușile de unică folosință în pandemie? Află CUM este corect să le porți! Cum se folosesc mănușile de unică folosință în pandemie? Află CUM este corect să le porți!
Please follow and like us:
Pin Share

Pe lângă măștile de protecție, și mănușile de unică folosință sunt extrem de importante în ceea ce privește protecția împotriva virusului COVID-19, însă, de multe ori, acestea nu sunt folosite corect și pot induce un fals sentiment de siguranță. Chiar dacă purtarea lor nu este obligatorie, mulți oameni aleg să le utilizeze pentru a minimiza riscul infectării.

Totuși, ele nu au apărut odată cu pandemia, ci erau disponibile și înainte de această criză sanitară și erau folosite în diverse domenii, de la industria alimentară, la saloanele de înfrumusețare și chiar în sectorul auto. Popularitatea lor a crescut în prezent, pentru că oamenii caută diverse metode prin care să limiteze contactul cu suprafețe, bani sau produse posibil contaminate.

Descoperă cum este corect să porți mănușile de unică folosință!

  1.       Alege mărimea potrivită

Pentru început, este important să alegi mărimea potrivită. Una prea mare va lăsa prea mult spațiu între mână și mănușă, vei transpira și, în final, o vei pierde. Una prea mică, în schimb, nu îți va permite să miști mâinile și va bloca circulația sângelui.

Pentru a face alegerea corectă, este necesar să măsori cu o riglă sau cu o ruletă dimensiunea mâinii, de la încheietură până la vârful degetelor și apoi să o compari cu cele standard.

De obicei, un set de mănuși de unică folosință este vândut în cutii de 50-100 de bucăți, iar acestea sunt disponibile pe diverse mărimi:

  • XS – 16 – 17 centimetri
  • S – 18 – 20 centimetri
  • M –  21 – 22 centimetri
  • L –  23 – 24 centimetri
  • XL – 25 – 26 centimetri
  1.       Igienizează-ți mâinile

Înainte de a-ți pune mănușile, este important să îți scoți bijuteriile ce pot fi contaminate și incomode și apoi să speli foarte bine mâinile cu apă și săpun, timp de 20 de secunde, insistând până la mijlocul antebrațului.

Până la urmă, spălarea frecventă a acestora a fost cea mai eficientă metodă de până acum de limitare a răspândirii virusului. Ulterior, trebuie uscate foarte bine.

  1.       Pune-ți mănușile

După uscarea mâinilor, trebuie să verifici mănușile, pentru a te asigura ca nu sunt deteriorate. Apoi, ia una din pachet și bag-o pe mână, încercând pe cât posibil să nu atingi suprafața din interior cu cealaltă. Odată puse, trebuie să le fixezi bine la încheietură.

  1.       Îndepărtează mănușile

După folosire, este important să le scoți corect de pe mâini. Astfel, trebuie să introduci un deget pe la încheietură direct în mănușă și să o tragi cu partea interioară spre exterior.

Fă la fel și cu cea de-a doua, dar fii foarte atent ca pielea să nu intre în contact cu suprafața expusă. La final, le poți arunca în spațiile special amenajate, în coșuri de gunoi cu capac sau în pungi sigilate, pentru a evita contaminarea resturilor menajere.

  1.       Spală-ți din nou mâinile

După purtarea mănușilor, este foarte important să repeți procesul de spălare a mâinilor, timp de 20 de secunde, cu apă și săpun, pentru a evita contaminarea. Chiar dacă acestea îți protejează pielea, majoritatea dintre ele nu sunt sterile și, dacă, atunci când le pui sau le scoți, nu respecți întocmai pașii, există riscul să te infectezi.

În concluzie, mănușile de unică folosință te pot proteja într-o anumită măsură, atât timp cât nu îți vei atinge fața atunci când le porți, nu le vei refolosi și îți vei spăla mâinile și înainte și după utilizarea acestora. În cazul în care porți și mască, este bine să îți scoți mai întâi mănușile, să speli bine mâinile și abia apoi să o îndepărtezi și pe aceasta, pentru a evita orice contact cu fața. Se spune că “paza bună trece primejdia rea”, așadar fii precaut! Pandemia nu a luat sfârșit, însă metodele de protecție sunt la îndemâna ta. Folosește-le corect și vei trece cu bine de această perioadă!

Sursa foto: shutterstock.com

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *