News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

C.N.S.L.R – FRATIA România, derulează în perioada Septembrie 2009 – August 2012 proiectul naţional Creşterea competitivităţii economice prin calificarea şi recalificarea persoanelor angajate pe piata muncii. Proiectul strategic face parte din Programul Operaţional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi este finanţat din Fondul Social European – “Investeşte în oameni!”. 

Toate cursurile sunt gratuite pentru participanţi, iar la sfarsitul cursurilor acesteia vor primi certificate de calificare recunoscute la nivel national si/sau european, avizate de Ministerul Muncii, Familiei si Protecţiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului.

Proiectul Creşterea competitivităţii economice prin calificarea şi recalificarea angajaţilor, reprezintă un răspuns la necesităţilor actuale existente în România.  

În judeţul Arad s-au înscris în proiect un număr de 304 persoane pentru calificare în 12 profesii din cele cuprinse în program.

Uniunea Judeţeana C.N.S.L.R. – FRATIA Filiala Arad a fost prima organizaţie sindicala din România , care a demarat primul curs pentru calificare  în meseria de INSTALATOR INSTALAŢII TEHNICO SANITARE ŞI DE GAZE, cod COR 7136.2.

Cursul s-a desfăşurat în perioada Martie – August 2010, sub autoritatea Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor şi Ministerul Educaţiei, Cercetări şi Tineretului, prin participarea unui număr de 56 de angajaţi. Durata cursului a fost de 720 de ore, din care 240 de ore pregătire teoretică şi 480 de ore pregătire practică, iar participanţii au obţinut o calificare de nivel 2.

După finalizarea cursului şi desfăşurarea examenelor un număr de 55 de cursanţi au obţinut Atestate şi Certificate de calificare profesională în meseria de INSTALATOR INSTALAŢII TEHNICO SANITARE ŞI DE GAZE, eliberate în conformitate cu prevederile O.G. Nr. 129/2000, Republicată. Prin obţinerea Certificatului de calificare profesională, absolvenţii au dobândit următoarele Competenţe profesionale:

Comunicare şi numeraţie;

Utilizarea calculatorului şi prelucrarea informaţiei;

Comunicare în limba modernă;

Dezvoltarea personală în scopul obţinerii  performanţei;

Igiena şi securitatea muncii;

Asigurarea calităţii;

Lucru în echipă;

Întocmirea planurilor de instalaţii;

Performarea instalaţiilor în construcţii;

Executarea sistemelor exterioare de alimentare cu apă;

Montarea instalaţiilor interioare de apă;

Executarea instalaţiilor de ridicare a presiunii apei,

Executarea instalaţilor de canalizare;

Montarea instalaţiilor interioare de gaze naturale combustibile.

 Până la sfârşitul anului 2010, Uniunea Judeţeana C.N.S.L.R. – FRATIA Filiala Arad  va demara încă un curs de calificare în profesia de AGENT DE PAZĂ ŞI ORDINE, pentru un număr de 56 de persoane.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *