News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Fostul prefect Gavril Popescu a câştigat bătălia pe care a dus-o în instanţă, timp de aproape doi ani de zile, cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea.
Totul a pornit de la faptul că Gavril Popescu, în calitate de prefect, l-a suspendat în 2008 din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad (CJA) pe Adrian Ţolea, pe motiv că acesta s-a aflat în conflict de interese. Concret, Adrian Ţolea a fost desemnat membru în Adunarea Generală a Acţionarilor SC West Continental, unde este acţionar şi Consiliul Judeţean Arad şi de unde a rezultat şi conflictul de interese în care s-a aflat acesta. La momentul respectiv, Adrian Ţolea l-a acuzat pe Popescu că face propagandă electorală pentru PNL şi că vrea să-i păteze imaginea. Ţolea a atacat în instanţă ordinul prefectului de suspendare din funcţie, cerând şi daune de 1 miliard de lei (vechi).
Într-un târziu, Curtea de Apel din Timişoara i-a dat dreptate fostului prefect Gavril Popescu, stabilind că Ordinul 751 emis în 10 noiembrie 2008 este corect şi întemeiat. Aceeaşi decizia a fost luată iniţial şi de Tribunalul Arad, dar hotărârea a fost atacată la momentul respectiv de Adrian Ţolea la Curtea de Apel Timişoara. „Adrian Ţolea ar trebui să-şi dea încet-încet demisia din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad şi să meargă acasă. El habar nu are de ceea ce se întâmplă în Consiliul Judeţean Arad şi nici de Legea 215 a administraţiei publice”, a declarat Gavril Popescu.
Acesta spune că actualul prefect, Călin Bibarţ, şi subprefectul Radu Stoian au depus la Curtea de Apel Timişoara, după aflarea deciziei Tribunalului Arad, o întâmpinare în numele Instituţiei Prefectului Judeţului Arad, în care susţineau faptul că ordinul emis de Gavril Popescu în 2008 nu are semnătura şefului serviciului juridic şi nici al vreunui subprefect aflat în funcţie la acea vreme. Însă, conform sentinţei civile nr. 850, din 27 mai 2009, a Tribunalului Arad, ordinul cu pricina (prezentat primei instanţe de judecată) avea pe el semnătura unui şef de serviciu din cadrul Prefecturii, dar şi semnătura unuia dintre subprefecţi, lucru care l-a determinat pe Gavril Popescu să ceară demisia prefectului Călin Bibarţ şi, de asemenea, să-i solicite acestuia să-l destituie din funcţie pe subprefectul Radu Stoian. „Prefectul şi subrefectul, după decizia Tribunalului Arad, care mi-a dat câştig de cauză, au depus la Curtea de Apel o întâmpinare cu date false, pe care o semnează amândoi. Îi cer prefectului Călin Bibarţ să-şi prezinte demisia, dar înainte de a face acest lucru îi cer să-l dea afară din funcţie pe subprefectul Radu Stoian. Cei doi nu au cunoştinţe vizavi de legi”, a declarat Gavril Popescu.
De asemenea, Popescu va cere conducerii PNL Arad şi excluderea din partid a avocatului Sever Jurcă, fost preşedinte al PNL Arad şi candidat la viitoarele alegeri pentru şefia filialei. Motivul invocat de Gavril Popescu este legat de faptul că Sever Jurcă l-a reprezentat în instanţă pe Adrian Ţolea şi, mai mult decât atât, a şi votat – în calitatea sa de consilier judeţean – pentru numirea acestuia în Adunare Generală a Acţionarilor SC SC West Continental.(news-ar)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *