News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

De astăzi se revine la programul obișnuit de citire a apometrelor De astăzi se revine la programul obișnuit de citire a apometrelor
Please follow and like us:
Pin Share

Compania de Apă Arad anunță că de astăzi, 2 iunie 2020, se revine la programul obișnuit de citire a apometrelor.

În contextul instituirii stării de urgență, pentru prevenirea contactării și răspândirii noului coronavirus Sars Cov 2, Compania de Apă Arad a luat măsura ca angajații să citească doar contoarele aflate pe domeniul public și cele ale asociațiilor de proprietari. În cazul apometrelor aflate pe domeniul privat, consumul a fost estimat în această perioadă. Prin această măsură luată de Compania de Apă Arad se evita contactul angajaților săi cu alte persoane. Măsura a fost prelungită și în primele 2 săptămâni ale perioadei de stare de alertă.   

De astăzi, 2 iunie 2020 însă, Compania de Apă Arad a luat decizia de a se reveni la programul obișnuit de citire a contoarelor, adică se vor citi și contoarele aflate pe domeniul privat. În continuare vor fi menținute recomandările autorităților pentru prevenirea contactării și răspândirii noului coronavirus Sars Cov 2. Angajații Companiei care vor citi contoarele vor purta cu măști și mănuși și vor respecta distanța socială atunci când vor intra pe domeniul privat pentru înregistrarea index-ului.

Compania de Apă Arad reamintește că, potrivit Regulamentului  Serviciului de Alimentare cu Apă și de Canalizare din aria de competență a Unităților Administrativ Teritoriale membre ale ADIACJA, citirea contoarelor se face de către reprezentanții CAA o dată la două luni, abonații fiind obligați să permită accesul liber şi necondiţionat al reprezentantului Operatorului, care efectuează citirea contorului.  În luna în care nu se citesc apometrele, se va factura un consum estimat, reprezentând media consumurilor pe ultimele 12 luni.  În cazul în care abonații nu doresc să le fie estimat consumul, au posibilitatea să transmită telefonic index-ul contorului, conform precizărilor menționate pe factură. Indexul se poate transmite la numerele de telefon:   0257/270843 sau 0257/270853  (interior 5 sau 6). De asemenea, indexul poate fi trimis si pe email la adresa: [email protected].

Abonații vor fi anunțați prin intermediul mass media dar vor putea găsi programul citirii contoarelor și pe pagina de internet a Companiei de Apă Arad– www.caarad.ro și pe pagina de  Facebook : SC Compania de Apă Arad SA.

Compania de Apă Arad precizează, de asemenea, că mesajul apărut pe facturile emise în luna mai, prin care abonații sunt anunțați că se citesc doar apomerele de pe domeniul public și cele ale asociațiilor de proprietari, nu va mai fi valabil.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *