News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

De ce e acneea, o afecțiune fizică și psihică (si cum poti sa scapi de ea) De ce e acneea, o afecțiune fizică și psihică (si cum poti sa scapi de ea)
Please follow and like us:
Pin Share

Acneea este o afecțiune frecvent întâlnită în perioada adolescenței și nu numai. Probabil fiecare dintre noi s-a confruntat la un moment dat cu această problemă sau cel puțin a avut persoane apropiate care duceau o luptă împotriva acesteia.

 

Deși se spune că ar fi un lucru normal în perioada adolescenței, că va trece cu timpul și nu vom mai avea probleme mai târziu, nu este întotdeauna așa. La unele persoane, spre exemplu, poate să nu apară în adolescență, ci la o vârstă la care nu s-ar mai aștepta nimeni. Vârsta nu reprezintă neapărat un criteriu bătut în cuie, chiar dacă este cel mai des întâlnită la tineri, în general.

 

Acneea – o afecțiune fizică și psihică

 

O afecțiune fizică – ușor de înțeles motivul pentru care este denumită astfel: coșuri pe suprafața tenului, pe gât sau spate, puncte negre și urme inestetice produse de acestea.

 

O afecțiune psihică – Legătura dintre acnee și afecțiune psihică este una cât se poate de simplă: stima de sine și încrederea, acestea au cel mai mult de suferit din cauza acneei. Adolescenți, tineri sau trecuți la viața de adult, cu toții suntem preocupați de aspectul nostru fizic și nu este o plăcere pentru nimeni să aibă aceste imperfecțiuni. Nu puține au fost cazurile în care, pentru a evita să iasă în public din cauza acestei afecțiuni, oamenii au preferat să se izoleze, să evite interacțiunea cu cei din jur din teama de a nu fi judecați. Bineînțeles că acneea nu este o alegere, însă mereu vor exista și oameni care îți vor pune tot felul de întrebări legate de asta, vor veni cu sfaturi sau critici iar în acest fel nu vor face decât să îți înrăutățească starea și să îți amintească despre problema cu care te confrunți.

 

Cum scap de acnee?

 

Acest lucru nu va fi niciodată foarte simplu și rapid. Bineînțeles, acest lucru depinde si de tipul de acnee. Dacă este vorba despre o acnee moderată cu semne minore, sunt șanse mari ca procesul de vindecare să fie mai scurt. Din păcate, afecțiunea poate avea și forme severe, precum acneea vulgară. 

 

Important este ca tipul de afecțiune și cauza acesteia să fie investigate de către un medic specialist. Cauzele pot fi diverse: pe bază hormonală, din cauza stresului, afecțiuni genetice, chisturi, factorii de mediu (tipurile de produse cosmetice folosite, alimentația nepotrivită). Un tratament naturist antiacnee poate funcționa în cazul unei persoane, dar poate înrăutăți situația în cazul alteia, de aceea este important să se determine cu exactitate aceste lucruri.

 

Mă pot ajuta produsele naturiste în lupta mea contra acneei?

 

Răspunsul este DA. Datorită ingredientelor naturale, aceste produse combat acneea și urmele lăsate de aceasta. Esențial de punctat este faptul că aceste produse naturiste nu au avut efecte secundare raportate, ceea ce înseamnă că pot fi încercate cu încredere de către oricine se confruntă cu o afecțiune de acest fel.

 

Acționează prin stimularea procesului de vindecare, cicatrizează și au proprietăți de regenerare a pielii, un lucru extrem de important pentru urmele rămase în urma acneei.

 

Respectând aceste lucruri, nu îti mai rămâne altceva de făcut decât să ai răbdare. Vindecarea este un proces complex și necesită timp, însă așteptarea va merita în final. Până atunci, nu uita un lucru: acneea sau oricare altă afecțiune a pielii nu te definește ca om, deci nu o lăsa să îți conducă viața. Cu încredere și un tratament adecvat, totul va fi bine.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *