News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Profesorilor, 5 octombrie 2012, UNICEF România le mulţumeşte tuturor profesorilor pentru dedicarea lor şi îşi reînoieşte angajamentul de a-i sprijini prin iniţiative globale, regionale şi locale.

Chiar dacă provocările cu care se confruntă profesorii din România sunt mari – repetate reforme ale sistemului de învăţământ, impactul crizei economice, valorizarea educaţiei în societatea actuală -, ei continuă să le ofere copiilor cunoştinţele necesare pentru a se descurca într-o lume în permanentă schimbare.

În cadrul campaniei UNICEF “Hai la Şcoală!”, profesorii au demonstrat că, dacă beneficiază de sprijin şi cursuri de formare, îşi sporesc abilităţile de adaptare a metodelor de predare la nevoile tuturor copiilor şi, în special, ale copiilor vulnerabili şi la risc de abandon şi influenţează în mod substanţial participarea şi performanţa şcolară a acestora. Datorită acestor profesori, în anul şcolar 2011 – 2012, 80% dintre copiii în risc major de abandon şi-au îmbunătăţit participarea şcolară; 83% din totalul copiilor care au venit cel puţin o zi la şcoală au ajuns la final de an şcolar, iar peste 66% dintre aceşti copii şi-au îmbunătăţit şi performanţa şcolară, promovând clasa.

Prin educaţie, profesorii sunt cei care le oferă tuturor copiilor şansa la o viaţă mai bună. Le datorăm acestor profesori mult mai mult decât recunoştinţa noastră, le datorăm ajutorul nostru. UNICEF colaborează cu guverne, autorităţi şi parteneri pentru a susţine profesorii, cea mai importantă resursă pentru a le oferi tuturor copiilor, indiferent de locul în care trăiesc, şansa de a-şi atinge potenţialul maxim. De Ziua Internaţională a Profesorilor, ne angajăm prin intermediul iniţiativei “Educaţia pe primul loc” să continuăm eforturile ca toţi copiii să aibe şanse egale să înveţe, să lupte şi să reuşească în viaţă. Să le oferim profesorilor recunoştinţa şi suportul de care au atâta nevoie pentru binele copiilor”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România.

În preajma Zilei Internaţionale a Profesorilor, Secretarul General al Naţiunilor Unite BAN Ki-moon a lansat Educaţia pe primul loc, o iniţiativă menită să transforme educaţia într-o prioritate globală şi să susţină atingerea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniumului (Millennium Development Goal) în ceea ce priveşte educaţia. În următorii cinci ani, iniţiativa Educaţia pe primul loc se va concentra pe trei priorităţi: fiecare copil să meargă la şcoală, îmbunătăţirea calităţii procesului de învăţare şi încurajarea cetăţeniei globale. Prin intermediul campaniei pentru participare şcolară „Hai la Şcoală”, UNICEF România luptă ca fiecare copil să meargă la şcoală prin prevenirea absenteismului şi abandonului şcolar, precum şi pentru îmbunătăţirea calităţii procesului de învăţare asigurând formarea directorilor de școală pentru promovarea educației interculturale și incluzive, iar profesorilor cursuri de formare pentru îmbunătăţirea abilităţilor de adaptare a metodelor de predare la nevoile tuturor copiilor.

La iniţiativa UNESCO, Ziua Internaţională a Profesorilor se sărbătoreşte, începând cu anul 1994, pe data de 5 octombrie cu scopul de a mobiliza sprijin pentru profesori şi pentru a ne asigura că profesorii vor continua să susţină şi generaţiilor viitoare.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *