News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar, apreciază că demisia lui Gheorghe Falcă din funcţiile de conducere deţinute în PDL Arad reprezintă un nou episod din lupta fără scrupule dintre grupurile de interese aflate la guvernare. „Am spus de mai multe ori că luptele oarbe pentru putere şi interese se dau în PDL Arad. Se confruntă de fapt grupări economico-politice care nu au niciun fel de principii şi nicio legătură cu arădenii. Vizează exclusiv puterea de a spolia banul public. Miza este atât de mare, că nu se mai ţine cont de nimic, nici măcar de familie. Este suficient să urmărim declaraţiile de avere ale liderilor PDL, să înţelegem că miza o reprezintă sute de mii, milioane de euro, care sunt distribuite clientelei politice PDL, de unde se întoarce spre oamenii politici”, a spus Dorel Căprar.

Social-democraţii arădeni consideră că din evoluţia conflictului din cadrul PDL se pot desprinde câteva concluzii:

  1. Preşedinţia Consiliului Judeţean este percepută de PDL ca o miză în primul rând economică, un distribuitor de contracte generoase. Conflictul dintre tabăra Falcă-Ioţcu şi tabăra Seculici pleacă de la bani foarte mulţi, ceea ce explică radicalizarea conflictului. Nemulţumirea lui Gheorghe Seculici pleacă de la faptul că tabăra sa a fost exclusă de la dirijarea discreţionară a banilor publici, monopolizaţi de gruparea Falcă-Ioţcu.

  2. Mandatul de preşedinte al lui Nicolae Ioţcu nu este apreciat favorabil nici de către o majoritate a conducerii judeţene PDL. Dacă rezultatele ar fi atât de grozave pe cât le prezintă propaganda dirijată de Nicolae Ioţcu, acesta nu ar mai fi avut probleme în a se impune ca şi candidat al PDL. Corupţia, încălcarea legii şi calitatea proastă a lucrărilor publice executate cu fonduri foarte mari sunt mărcile distinctive ale mandatului lui Nicolae Ioţcu la conducerea CJA.

  3. Este a doua oară când PDL pregăteşte debarcarea unui preşedinte al CJA prezentat opiniei publice în termeni favorabili, după ce Nicolae Ioţcu l-a îndepărtat şi nu l-a lăsat să candideze pe Iosif Matula, în anul 2008. Opinia publică nu a primit un răspuns favorabil pentru aceste maşinaţiuni nici atunci, nici acum.

  4. Gheorghe Seculici este un lider de paie, de faţadă pentru PDL Arad. Împins de o grupare din interior să preia din nou frâiele partidului din mâna lui Gheorghe Falcă, se vede confruntat deschis de adevăratul lider al partidului. PDL Arad este un partid şantajabil de către Gheorghe Falcă, primarul incuplat al Aradului.

  5. Sondajele de opinie invocate de PDL Arad sunt minciuni grosolane: nu există niciun argument logic ca votul politic şi cel dat pentru candidaţii PDL să depăşească semnificativ nivelul din 2008. Toate celelalte sondaje de opinie au arătat că PDL este în declin major, inclusiv la nivelul judeţului Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *