News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

“Apreciez că această tactică este una frecventă în practicile Puterii. Cazul nu reprezintă nici pe departe o premieră. La fel s-a întâmplat în cazul Legii Pensiilor și a celei a Educației, legi cu un impact deosebit asupra societății. Cu cât prevederile unei legi ar impune o dezbatere serioasă în Parlament, cu atât mai mult PDL-ul este determinat să recurgă la măsura asumării răspunderii pentru a se asigura că lucrurile vor fi făcute așa după cum au decis ei. În aceste condiții Parlamentul devine o instituție doar de fațadă. Atât timp cât proiectele legislative ale Opoziției zac în câte o comisie, când amendamentele parlamentarilor noștri sunt ignorate, Parlamentul României își pierde rolul și rostul: acela de a dezbate și decide cea mai bună variantă legislativă pentru țară. Prin asumarea răspunderii, Puterea ne ia acest drept”, afirmă deputatul Luca.

Ciprian Luca susține că PDL și acoliții săi țin frâiele întregului proces legislativ și profită din plin de asta pentru a-și urmări scopurile.

Guvernul Boc nu ține cont de nici o lege în vigoare. Indiferent de prevederile acestora, “înțelepții portocalii” modifică legile după bunul plac. Asta intenționează să facă și în acest caz, amânarea alegerilor fiind un demers ilegal, atât timp cât este clar stipulat în lege faptul că amânarea alegerilor poate avea loc doar în anumite condiții foarte stricte, cum este cazul dezastrelor  sau calamităților. Aceste aspecte sunt ignorate însă de actuala Putere”.

În ceea ce privește ideea vehiculată la începutul anului privind unificarea celor două Camere ale Parlamentului, Ciprian Luca susține că această măsură nu se aplică pentru că nu este dorită de PDL. “ Nu ne-ar mai surprinde absolut nimic din ceea ce ar putea întreprinde specialiștii PDL. Așa că nu ar fi fost deloc ieșit din comun pentru democrat liberali să încerce, dacă își doreau cu adevărat asta, să transforme Parlamentul într-unul unicameral. Doar că nu este în avantajul lor acest demers și atunci își motivează renunțarea prin implicațiile prea mari pe care le-ar avea un asemenea demers, ce presupune și modificarea Constituției. Dacă le-ar fi favorabilă această mișcare, ar face-o, chiar dacă ar însemna până și modificarea Constituției. Aceștia nu cunosc limite când în joc e interesul lor”, susține Ciprian Luca după declarațiile vicepreședintelui PDL, Sorin Frunzăverde, legate de modificările aduse Parlamentului, aprobate în cadrul Coaliției.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *