News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

cipri luca birou

Cum poate în pragul sfintei Sărbători a Nașterii Mântuitorului să iasă în fața poporului spunând că demersul de comasare a alegerilor urmărește evitarea derapajelelor electorale în 2012 şi periclitarea situaţiei financiare a ţării. În realitate nu se urmărește decât interesele actualei Puteri care încearcă prin acest mijloc să deturneze fonduri pe care să le îndrepte către anumite grupări portocalii și implicit să fure voturi.”

Demnitarul arădean atrage atenția asupra efectelor implicate de asumarea răspunderii pe comas area alegerilor. În opinia sa, comasarea presupune îngrădirea drepturilor românilor. Atât a alegătorilor cât și a candidaților înscriși pe liste. Dreptul la libertatea românului de a alege după ce a avut prilejul de a înțelege foarte clar pentru ce se organizează scrutinul și cine sunt cei înscriși pe liste. Comasând alegerile locale cu cele pentru Camera Deputaților și Senat se crează un haos atât în organizare cât și în rândul populației care nu va mai înțelege  cine și pentru ce candidează.  Această situaţie va influenţa decisiv selecţia informaţiei şi calitatea dezbaterilor electorale în detrimentul informării corecte a alegătorilor.

“Mediatizarea în paralel a două campanii cu tematici și mize electorale distincte va crea confuzie în rândul alegătorilor. Imaginați-vă ce se va întâmpla anul viitor în peisajul mediatic românesc. Dacă în campaniile anterioare, îşi disputau vizibilitatea aproximativ 3.000 de candidaţi pentru alegerile parlamentare, respectiv 4.700 pentru locale; în cazul comasării alegerilor, numărul acestora va ajunge la aproape  8.000 de candidați pentru  intervalul de o lună. Cât timp vor putea aloca televiziunile acestor dezbateri? Cine va reuși să participle la aceste emisiuni? Și mai presus de toate, cum va fi perceput mesajul de către electorat având în vedere atâtea informații cumulate care îi vor parveni din toate direcțiile?! Un haos Indus tocmai pentru ca portocaliii să își poată face jocurile mizere”, a conchis deputatul Luca.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *