News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

ciprian luca in parlament

Deputatul Ciprian Luca critică atitudinea ministrului Sulfina Barbu care susține că Legea Asistenței Sociale trebuie adoptată cât mai curând, apreciind că USL se opune noii legi pentru a „mușamaliza și continua” furtul din bugetul alocat.

“ Îi transmit doamnei ministru că USL nu încearcă să oprească adoptarea nici unei legi, atât timp cât ea este corectă. Însă apreciez că proiectul de lege supus acum dezbaterii Senatului, urmândsa ajungă apoi în Camera Deputaților,  nu face altceva decât să condamne la sărăcie alte milioane de oameni. USL nu militează pentru mușamalizarea vreunui furt, însă în mod cert, ne opunem încercării Puterii de a lua de la mii de familii un ajutor care le asigură traiul, și așa cu mult sub limita decenței, de la o lună la alta”, susține deputatul Luca.

Demnitarul arădean atrage atenția asupra efectelor adoptării acestei legi propuse de Puterea portocalie. “ Ce se va întâmpla când aceste mii de familii vor rămâne fără venitul minim, fără acel ajutor cu care își mai puteau cumpăra o pâine. Din ce vor mai avea acei oameni bani să își trimită copiii la școală? Din alocația de 42 de lei? Oamenii care beneficiază de ajutor social sunt în mare parte oameni cu nevoi speciale. Că există multe ilegalități. Nu contest. Însă îi sugerez doamnei ministru să analizeze situația defalcat pe fiecare județ în parte și va avea o surpriză legată de apartenența politică a primarilor cu cele mai multe dosare întocmite fraudulos”.

Deputatul Luca susține că peste trei milioane de români au fost nevoiți să își părăseasca țara, familiile, copiii, pentru a-și asigura un venit decent. Sunt alte milioane care trăiesc de azi pe mâine, fără nici o motivație, fără vreun orizont sau speranță de mai bine. Aceste aspecte sunt insignifiante pentru actuala Putere, interesată doar de niște rapoarte. “ În spatele acestor rapoarte sunt suflete. Sunt oameni care la un moment dat și-au pus încrederea în oamenii Puterii care au reușit să îi ademenească cu minciuni și speranțe deșarte. Ca acum să devină niște simple cifre in raportări menite să dea bine în fața UE. Chiar și făcând abstracție de oameni, Puterea ar trebui să își asume cifrele care indică un nivel de trai extrem de scăzut în România, care indică cele mai scăzute salarii și pensii din Uniune, care arată cel mai mic procent din PIB alocat asistenței sociale. În această situație, Puterea nu face altceva prin noua lege a asistenței sociale decât să promoveze un cadru legal al genocidului social. Lucru căruia USL se opune categoric”, a conchis deputatul Ciprian Luca.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *