News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Dieta alcalina si benefiicile ei pentru sanatate Dieta alcalina si benefiicile ei pentru sanatate

O dieta alcalina iti poate aduce multiple beneficii organismului

Pentru o sanatate buna, nivelul PH-ului sangelui trebuie sa fie usor alcalin, consumand mai multe alimente alcaline decat acide.

In schimb, consumul de alimente acide poate avea multiple consecinte: corpul nu mai absoarbe cum trebuie vitaminele si mineralele, celulele au de suferit si se vor reface greu. Astfel pot aparea: artrita reumatoida, oboseala cronica, osteoporoza, diabetul, tuberculoza, valori ridicate ale colesterolului, insomniile, eczema, boli cardiace sau cancer.

 

Pentru o sanatate optima alege sa consumi alimente care creeaza alcalinitate in organism

Consumul de alimente  alcaline, in special fructe si legume, in forma cruda, ajuta la rehidratarea si detoxifierea organismului

In schimb, alimentele acide sunt responsabile de senzatia de greutate a organismului, nervozitate sau arsuri de stomac si poate duce la anumite boli. Pentru combaterea aciditatii si a repara daunele produse de acidoza, organismul va utiliza steroizii, apa sau lipidele, avand ca efect deshidratarea, atat la nivel intracelular cat si extracelular.

Cea mai sigura cale catre o sanatate de fie o reprezinta un stil de viata sanatos si o dieta care sa mentina PH-ul organismului la un nivel neutru. O dieta, considerat sanatoasa ar trebui sa contina in proportie de 80-90% alimente care au reactii alcaline.

Dintre alimentele care favorizeaza un mediu alcalin, cele mai importante sunt:

  • Fructele: mere, catina, caise, banana, cirese, nuci proaspete de cocos, curmale, smochine, struguri, lamai verzi, mango, pepene, rodii, citrice, zmeura, ananas, proaspat sau capsuni
  • Legumele: anghinare, sparanghel, avocado, sfecla rosie, gogosari, morcovi, broccoli, varza, telina, conopida, porumb dulce, vinete, usturoi, hrean, salata verde, ceapa, patrunjel, cartofi, mazare verde sau ciuperci.
  • Alte alimente recomandate, sunt: cidru de mere, otet, lapte batut si crud, migdale, uleiuri presate la rece, masline, apa, soia, apa cu lamaie, sare de mare, ceai verde sau din plante medicinale.
  • De asemenea, introducerea in dieta zilnica de suplimente de Vitamina C alcalina are numeroase proprietati importante pentru dieta alcalina si nu numai.

In plus, daca in regimul zilnic sunt incluse si alimente acide, in proportie de 25%, organismul poate fi protejat importiva radicalilor liberi.

Sursa si mai multe detalii: Woman2Woman.ro

Mai citeste si:  DE CE SA CONSUMAM OUA DE PREPELITA

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *