News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

In anul 2012, an electoral si din afirmatiile puterii an cu probleme economice este inadmisibil sa ai un buget cu deficit si sa deschizi noi linii de investitii si studii de fezabilitate, stiind ca sunt o gramada de proiecte si lucrari nefinalizate.

Filozofia constructiei bugetului trebuia calata in primul rand pe repartitia fondurilor financiare in vederea terminarii investitiilor incepute in anii anteriori in oras, reducerea cheltuielilor pentru bunuri si servicii, folosirea banului public pentru intretinerea orasului si cresterea nivelului de trai a fiecarui aradean.

In schimb PDL-ul local aloca in acest an sume uriase pentru tot felul de manifestari publice strict in interes electoral.

De exemplu:

– trimiterea de instiintari prin posta, aradenilor cu datorii la bugetul local = 600 milioane lei vechi

– ziua administratiei = 500milioane lei vechi

– ziua cartierelor Aradului = 900 milioane lei vechi, etc.

Insa exemplul cel mai elocvent il reprezinta o dispozitie a primarului PDL, Gheorghe Falca, prin care se aloca suma de 15 miliarde lei vechi pentru salubrizarea stradala si dezapezirea unui numar de 153 de strazi, asa zis rehabilitate, in lungime totala de 80 km. din cartierele Bujac, Gradiste, Sanicolau-Mic, Subcetate. Din pacate si la aceasta ora, locuitorii din aceste zone se lupta cu mormanele de zapada.

In concluzie, din analiza foarte succinta a unor  paragrafe din buget se poate observa ca sume foarte mari de bani colectate din impozitele si taxele locale sun aruncate pe apa sambetei.

Administratia locala prefera sa arunce acesti bani decat sa reduca birurile aradenilor si implicit sa le asigure acestora cresterea nivelului de trai.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *