News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Ieri, 8 iulie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad, sub coordonarea procurorului de caz, l-au prins în flagrant pe L. I. în timp ce încerca să mituiască un jandarm cu suma de 50 de euro pentru a nu-i întocmi dosar penal vărului său. Fapta a fost comisă la solicitarea vărului său, învinuitul R. F., identificat în trafic, în timp ce conducea fără permis de conducere un autoturism neînmatriculat. Flagrantul a fost organizat la denunţul jandarmului.

În fapt, ieri dimineaţă, în jurul orei 10.00, învinuitul R. F. a fost depistat de către lucrătorii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad, conducând pe raza localităţii Felnac, judeţul Arad, o autoutilitara marca Peugeot care prezenta avarii.

În urma verificărilor efectuate de către denunţătorul B. M., subofiţer în cadrul I.J.J. Arad, s-a constatat că învinuitul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie, iar autoutilitara era neînmatriculată, având aplicate numerele de înmatriculare aparţinând unui alt autoturism.

Învinuitul a fost condus la Postul de Poliţie Felnac, în vederea întocmirii actelor premergătoare, iar ulterior, la plecarea din postul de poliţie, R. F. l-a chemat afară pe subofiţerul B. M. pentru a discuta. În momentul în care au ieşit afară, învinuitul R.F. a încercat să introducă o bancnotă de 50 de euro în buzunarul subofiţerului, spunându-i că aceşti bani sunt pentru a „rezolva” situaţia în alt mod. Practic, acesta a cerut să fie sancţionat doar cu amendă.

Deşi jandarmul l-a informat că dosarul îşi va urma cursul legal şi va fi înaintat la Parchet, învinuitul a insistat să nu trimită actele procedurale organelor judiciare competente, solicitându-i o nouă întâlnire, în cursul aceleaşi zile, la o benzinărie de pe Calea Timişoara, „pentru a discuta” rezolvarea situaţiei într-o manieră care va eluda legea.

Subofiţerul B. M. a acceptat să se întâlnească cu acesta, in vederea denunţării infracţiunii şi participării la realizarea flagrantului. În cursul aceleiaşi zile, jandarmul a depus denunţul la DGA.

În urma organizării acţiunii de prindere în flagrant, s-a constatat că la întâlnirea stabilită s-a prezentat L. I., care a oferit suma de 50 de euro denunţătorului, pentru ca acesta din urmă să nu procedeze la înregistrarea dosarului penal întocmit învinuitului R. F., vărul său, ci să-i aplice o „amendă de un milion de lei”.

Ca urmare a realizării flagrantului, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuiţii R. F. şi L. I. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 255 alin. 1 Cod Penal rap. la art. 7 alin 2 din Legea 78/2000.

Faţă de ambii învinuiţi s-a dispus măsura preventivă de a nu părăsi localitatea.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *