News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Curtea Constituţională a validat aseară suspendarea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României şi înlocuirea preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului. Procesul de suspendare a lui Traian Băsescu a fost încheiat cu succes de USL. „Cred că acum putem spune că am îndeplinit principala revendicare a cetăţenilor, care la începutul acestui an au solicitat demiterea lui Traian Băsescu şi demiterea Guvernului PD-L. În ultimele săptămâni s-a dovedit că înlocuirea Guvernului PD-L nu a fost suficientă. Traian Băsescu nu a respectat prevederile constituţionale şi a împiedicat constant Guvernul USL să îşi desfăşoare activitatea. El a generat un blocaj instituţional, în tentativa de a compromite Guvernul Ponta – USL. Numeroasele încălcări ale Constituţiei au fost constatate şi de Curtea Constituţională – în special cele referitoare la subordonarea Guvernului şi la abandonarea rolului de mediator între instituţiile statului. Am constatat că şi acum Băsescu a declarat că nu îl va desemna prim ministru pe Ponta, dacă va câştiga referendumul, oricum vor vota românii la alegerile parlamentare, ceea ce este un nou abuz şi un semn că Traian Băsescu nu este dispus să respecte Constituţia nici de acum încolo” a spus Dorel Căprar, co-preşedintele USL Arad.

            Suspendarea lui Traian Băsescu este un proces legitim. „În ciuda propagandei iresponsabile a PD-L din ţară şi străinătate, întregul proces este democratic. Am văzut că propaganda PDL a ajuns inclusiv să răstălmăcească declaraţiile unor lideri europeni, în intenţia de a manipula opinia publică din străinătate şi din ţară. Cetăţenii sunt cei care vor decide dacă îl mai vor sau nu pe Traian Băsescu preşedinte” a declarat Dorel Căprar.

Co-preşedintele USL Arad apreciază că în demiterea prin referendum a lui Traian Băsescu vor cântări greu atât încălcările Constituţiei, cât şi politicile îndreptate constant împotriva populaţiei. „Pe lângă gravele încălcări ale Constituţiei, Băsescu a făcut grea viaţa românilor. A tăiat salariile bugetarilor, a majorat TVA cu 5 puncte procentuale, măsură care a dus la scumpirea vieţii de zi cu zi a tuturor românilor, nu s-a lăsat până nu a redus ilegal pensiile, a închis şcoli şi spitale, a discreditat instituţii importante, cum ar fi şcoala şi Poliţia. A ocrotit corupţii din PD-L şi a girat clientela economică a acestui partid, care s-a îmbogăţit în timp ce pentru populaţie s-a impus austeritatea. Am participat ieri la Bucureşti la şedinţa Comitetului Executiv Naţional, unde am discutat despre campania electorală a USL. Vom explica pe larg populaţiei de ce trebuie demis Traian Băsescu. Cred totuşi că va fi cea mai uşoară campanie electorală, pentru că peste tot pe unde merg, oamenii mă întreabă când îi scăpăm de Traian Băsescu” a declarat Dorel Căprar.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *