News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Se pare ca devine o moda, in ziua de astazi, ca bunicii sa-si plimbe nepotii pe culoarele tribunalelor, cu speranta ca un ordin judecatoresc ii va lasa, finalmente, sa-i plimbe si prin parc.

Cand stalpul societatii moderne incepe sa se incline mai mult decat o face turnul din Pisa, e clar ca urmeaza transformari arhitecturale in peisajul ludic al familiei si ca incep demolarile relatiilor dintre mama si tata, generand risc seismic si in casa bunicilor sau a rudelor apropiate.

Taberele de razboi au fost impartite, fiecare in frunte cu capitanii Mama si Tata, iar copiii sunt chemati la instructaj pentru a sti cum sa se fereasca de inamicii de razboi, aflati deja in etate, si anume veteranii de bunici.

Copiii constituie miza unui razboi familial, fiindu-le interzis accesul pe teritoriul dusmanului care mai ieri le schimba scutecele sau le citea din cartile de povesti. De ce ar trebui sa fie importante relatiile emotionale dintre un copil si bunicii sai? Greul a trecut, copilul poate fi lasat singur in fata televizorului sau trimis la Afterschool, iar bunicii suparati pe mama si pe tata ar trebui pedepsiti ca nu empatizeaza cu problemele din iadul conjugal.

Mami, tati, eu vreau sa raman la bunici!

Privilegiul de a-ti fi incredintat copilul in urma unui divort primeste valente egoiste. Supararea pe membrii familiei rivale, ce contine ADN-ul fostului partener, este mai presus decat dorinta copilului de a-si petrece timpul cu persoanele dragi, cele care practic l-au crescut. Preferi sa-i periclitezi buna crestere, sa-i generezi traume si comportamente nefiresti, numai sa iti atingi scopul de a-i rani si exclude pe toti cei care il iubesc. In fond, o despartire atrage dupa sine alte despartiri, iar o schimbare a climatului nu este neaparat un lucru rau, mai ales pentru un copil mic, care a fost invatat sa traiasca intr-o anumita rutina din care este smuls cu viteza luminii.

Domnii consuli parinti acorda viza

Cand despartirea de caminul conjugal s-a produs, bunurile s-au impartit si copiii au fost revendicati, urmeaza perioada de aprobari constante si decizii luate de comun acord, de la ce culoare de jacheta va purta copilul la inceputul saptamanii pana la unde se va duce la cursurile de inot. Daca parintele care detine custodia suprema nu este incantat de propunerile celuilalt parinte, acesta poate sa se adreseze unei instante judecatoresti care sa dea verdictul in cazul unui posibil abuz.

Sentimentele vindicative sau poate chiar frica pierderii definitive a copilului incredintat celuilalt parinte dau nastere la comportamente abuzive si, de cele mai multe ori, paranoice. Activitatea minorului este mereu conditionata si monitorizata, fragmentata in episoade de weekend cu unul din parinti sau, in cazurile fericite, chiar cu bunicii.

Povara custodiei unice apasa cel mai greu pe spatele fragil al micutului, cel care nu intelege de ce nu are voie sa isi viziteze bunicii in vacanta sau sa ii sune atunci cand isi doreste. Parintii tematori pornesc de la ipoteza ca bunicii instiga copilul impotriva lor, ca acesta este indoctrinat sau invatat sa ii sfideze. Astfel, se incearca o lobotomie a vietii desfasurate anterior separarii, amintirile se decoloreaza treptat iar copilul este inconjurat doar de persoane pe placul parintelui detinator de custodie suprema.

Pentru detalii si pentru a te informa suplimentar, acceseaza site-ul www.avocat-tv.ro, sectiunea Subiecte. Acolo, avocat Mihaela Plesea, alaturi de invitata sa, avocat Maria Popescu, ofera informatii interesante legate de drepturile copilului.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *