News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Eberle la Arad (VIDEO )

Sport 17 iunie 2010 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

{source}
<object width=”560″ height=”340″ id=”lsplayer” classid=”clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000″><param name=”movie” value=”http://cdn.livestream.com/grid/LSPlayer.swf?channel=sportsinro&clip=flv_789b2f4e-969a-4019-a58a-aa352b8c2c98&autoPlay=false&mute=false”></param><param name=”allowScriptAccess” value=”always”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><embed name=”lsplayer” wmode=”transparent” src=”http://cdn.livestream.com/grid/LSPlayer.swf?channel=sportsinro&clip=flv_789b2f4e-969a-4019-a58a-aa352b8c2c98&autoPlay=false&mute=false” width=”560″ height=”340″ allowScriptAccess=”always” allowFullScreen=”true” type=”application/x-shockwave-flash”></embed></object><div style=”font-size: 11px;padding-top:10px;text-align:center;width:560px”><a href=”http://www.livestream.com/sportsinro?utm_source=lsplayer&utm_medium=embed&utm_campaign=footerlinks” title=”Watch sportsinro”>sportsinro</a> on livestream.com. <a href=”http://www.livestream.com/?utm_source=lsplayer&utm_medium=embed&utm_campaign=footerlinks” title=”Broadcast Live Free”>Broadcast Live Free</a></div>
{/source}Aflată la Arad, fosta mare gimnastă Emilia Eberle, a declarat miercuri, că şi-ar dori să revină acasă, în oraşul său natal, alături de băiatul său Roland (11 ani) şi de soţul său Ferenc (Frank) Kollar.
Profitând de prezenţa fostei multiple campioane, Clubul Sportiv Municipal Arad a organizat o festivitate în cadrul căreia preşedintele clubului, prof. Viorel Bitang, i-a oferit în dar Emiliei Eberle, monografia „35 de ani alături de CSM Arad”.
Tot cu această ocazie, fostei mari sportive i-a fost decernată şi o Diplomă de Excelenţă din partea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, alături de medalia jubiliară „Vasile Goldiş”.
În cadrul unui briefing de presă, Emilia Eberle şi-a exprimat bucuria pentru faptul că Octavian Belu şi Mariana Bitang au revenit la conducerea lotului naţional de gimnastică artistică, exprimându-şi speranţa că, sub conducerea acestora, gimnastele din România vor reuşi să obţină noi performanţe.
În final, fosta mare gimnastă a mai spus că va pleca la Budapesta, urmând ca la mijlocul săptămânii viitoare să plece spre Sacramento, de unde, într-o bună zi, speră că va reveni împreună cu soţul şi copilul la Arad, pentru a se alătura familiei.
Născută la Arad în data de 4 martie 1964, Emilia Eberle a început să practice gimnastica la numai trei ani şi jumătate, îndrumată de mama sa pe care o cheamă tot Emilia, fostă campioană naţională la gimnastică, în anul 1956. A ajuns la lotul naţional de gimnastică, care se pregătea la Deva, sub conducerea soţilor Marta şi Bella Karoly, pe când avea 12 ani şi jumătate. Până la 19 ani şi jumătate, vârstă la care a pus capăt carierei sportive, a obţinut numeroase medalii la campionatele europene şi mondiale de gimnastică artistică, atât la individual, cât şi cu echipa, cele mai importante fiind cele două medalii de argint obţinute la Jocurile Olimpice de la Moscova, în 1980, şi cele două titluri de campioană mondială, la echipe şi la sol, câştigate la Forth Worh, California, în anul 1979.
S-a retras oficial din activitatea sportivă în anul 1983, cu ocazia Campionatelor Naţionale şi a Campionatelor Balcanice organizate la Arad, cu acest prilej ea prezentând un exerciţiu la sol, pe cunoscuta melodie „Sanie cu zurgălăi”.
Ulterior, cu toate că absolvise Şcoala de antrenori din Bucureşti, la Arad nu i s-a găsit un post de antrenor de gimnastică, decât după ce s-a pensionat primul ei antrenor, timp de cinci luni ea lucrând ca muncitor necalificat, pe trei schimburi, la fosta Fabrică de ceasuri Victoria.
Nemulţumită de statutul său, în mai 1989 a ales calea exilului, trecând ilegal frontiera în Ungaria, unde a rămas ceva mai mult de un an şi jumătate. Aici a lucrat mai întâi ca mecanic auto, iar ulterior ca antrenor de gimnastică în Budapesta, loc unde l-a cunoscut pe soţul său, Ferenc Kollar, fost component al echipei de judo a Ungariei, împreună cu care au emigrat în SUA.
Au un băiat în vârstă de 11 ani, care este pasionat de fotbalul european, sport pe care atât el, cât şi părinţii săi, speră că va reuşi să îl practice la nivel de performanţă.
La 46 de ani, Gertrude Emilia Eberle, în prezrent Trudi Kollar, se află de mai mulţi ani în Statele Unite ale Americii, lucrând ca antrenor la Pojar’s Gymnastics Academy din Sacramento, California, şcoală privată aparţinând lui Geza Pojar, fostul coregraf al echipei naţionale de gimnastică a României.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *