News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Elevii din localitatea arădeană Şiclău la Catedrala din Arad

Local 30 ianuarie 2011 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

În ziua când Biserica Ortodoxă prăznuia pomenirea aducerii moaştelor Sfântului Ioan Gură de Aur, arhiepiscopul Constantinopolului,27 ianuarie, elevii din localitatea arădeană Şiclău, însoţiţi de profesori Paul Krizner, profesor de religie ortodoxă şi Cristian Ţigan, profesor de educaţie fizică şi sport, au poposit în Municipiul Arad, pentur a vizita mai multe monumente de spiritualitate şi cultură locală.

Copiii, încântaţi de măreţia şi frumuseţea Catedrale Episcopale „Sfânta Treime” din Arad, cu evlavie şi respect faţă de credinţa ortodoxă au intrat, admirându-o şi bucurându-se că au ajuns să o vadă în realitate, după cum afirmau unii dintre copii.

Cinstirea sfinţilor este o datorie a noastră, a fiecaruia în parte, de aceea domnul prof Paul Krizner le-a prezentat racla cu Sfintele moaşte ale Sfântului Ioan Gură de Aur, povestindu-le câteva lucruri din viaţa acestui mare sfânt şi cum au ajuns aceste părticele din sfintle moaste la Catedrala aradeană.

Vizita acestor copii a continuat la monumentele de artă din cele două parcuri ale urbiei, continuând cu o delectare la patinuarul din Arad şi la cinematograf. Seara s-a încheat cu o agapă frăţească binemeritată de aceşti elevi, după care la orele 19 20 însoţiţi de cei doi profesori au plecat acasă în Şiclău.

Bucuria acestor elevii, prin vizita făcută în Municipiu Arad a fost amplificată de vizitarea acestor centre de cultură şi spiritualitate, reuşind să admire locuri şi lucruri la care au promis că se vor întoarce.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *