News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

În urma finalizării etapei a III-a de înscriere în clasa pregătitoare şi clasa I, în data  de 27 aprilie 2012 au loc următoarele acţiuni:

  • afișarea la unitățile de învățământ a listei copiilor înscriși în urma celei de a treia etape;
  • afișarea la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului şcolar a numărului de locuri disponibile pentru a patra etapă de înscriere pentru fiecare unitate de învățământ ;
  • afișarea la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului şcolar a numărului copiilor neînscriși după primele trei etape.

 

Precizăm că în conformitate cu art. 26 din metodologie, la încheierea celei de-a treia etape de înscriere se consideră locuri disponibile, pe lângă locurile rămase neocupate după a doua etapă de repartizare, și locurile copiilor din circumscripția școlară respectivă care au fost înmatriculați la o altă școală, în etapa a doua de înscriere, sau care nu s-au înscris în nici o unitate de învățământ în etapele anterioare.

 

CALENDARUL ÎNSCRIERII ÎN ETAPA A IV-A

Conform calendarului, etapa a IV-a se va desfășura în două perioade:

 

  1. I. Perioada 2 – 9 mai 2012

Înscrierea pe locurile disponibile, la unitățile dorite, a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție, dar au fost respinși inițial, din lipsă de locuri.

În această etapă vor fi înscrişi, la unităţile dorite, dacă există locuri disponibile, doar copiii care au fost respinși în etapa a II-a și care nu sunt înscriși la nicio unitate de învățământ.

Părinţii depun cererile de înscriere la unităţile de învăţământ.

Procesarea cererilor și ocuparea locurilor disponibile se face prin aplicarea criteriilor de departajare generale și specifice din metodologie.

În zilele de 9-10 mai, unitățile de învățământ afișează lista nominală a copiilor acceptați și respinși în perioada 2-9 mai.

Orarul de înscriere va fi afișat la fiecare unitate de învățământ.

  1. II. Perioada 11 –18 mai 2012

Înscrierea copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapele anterioare

Înscrierea tuturor copiilor necuprinși în nicio unitate de învățământ în etapele anterioare, din municipiul Arad se va face la centrul special de înscriere constituit la COLEGIUL NAȚIONAL „ELENA GHIBA BIRTA” ARAD. Cererea va cuprinde un număr de opțiuni ale părinților care să permită comisiei luarea unei decizii de înscriere cu asigurarea celei mai bune oportunități educaționale în raport cu numărul de locuri libere până la data de 11 mai 2012.

Înscrierea tuturor copiilor necuprinși în nicio unitate de învățământ în etapele anterioare, din judeţul Arad, cu excepţia municipiului, se va face la fiecare centru de înscriere din judeţ.

În această perioadă, Comisia județeană va analiza și soluționa cererile înregistrate în perioada 11-18 mai, în funcție de opțiunile părinților, de numărul de locuri disponibile și de criteriile de departajare generale și specifice anunțate conform metodologiei.

Orarul de înscriere va fi afișat la CENTRUL SPECIAL DE ÎNSCRIERE constituit la COLEGIUL NAȚIONAL „ELENA GHIBA BIRTA” ARAD şi la fiecare unitate de învăţământ.

21 mai 2012

Afișarea la CENTRUL SPECIAL DE ÎNSCRIERE, la fiecare unitate de învățământ și pe site-ul ISJ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare sau în clasa I.

Comisia județeană de cuprindere a copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I

pentru anul şcolar 2012-2013

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *