News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Europarlamentarul român s-a întâlnit cu reprezentanţii Fundaţiei Kasparov şi ai Uniunii Europene a şahului, care promovează învăţarea şahului în şcoli încă de la vârste fragede

Fundaţia Kasparov, care poartă numele fostului campion mondial la şah, şi-a prezentat în cadrul unei conferinţe în Parlamentul European proiectul de introducere a şahului ca disciplină de studiu în şcolile din UE, încă de la vârste fragede.

La întâlnirea organizată sub patronajul preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, au participat mai mulţi europarlamentari, preşedinţi ai unor organizaţii şahiste din Europa, reprezentanţi ai mediului academic şi de afaceri, dar şi vicepreşedintele Uniunii Europene a şahului, românul Ion-Şerban Dobronăuţeanu.

Proiectul, iniţiat de Fundaţia Kasparov şi Uniunea Europeană a şahului, vizează sensibilizarea autorităţilor faţă de beneficiile pe care le poate aduce învăţarea acestui sport în şcoală încă din ciclul primar, propunându-şi elaborarea unei programe de predare a şahului şi tipărirea de materiale didactice pentru toate ţările UE.

Prezent la eveniment, europarlamentarul Iosif Matula, el însuşi jucător de şah, şi-a exprimat aprecierea pentru iniţiativa introducerii acestui sport în şcoli, lăudând demersul Federaţiei Române de şah, care a organizat în ultimul an şcolar patru centre pilot de predare a şahului în şcolile generale din judeţul Galaţi. „Ca jucător de şah, afirm cu certitudine că sportul minţii aduce beneficii nemăsurate celor care îl practică încă din copilărie. Pe lângă îmbunătăţirea gândirii logice, a concentrării şi a capacităţii de previzionare, şahul duce la ameliorarea performanţelor şcolare. Tocmai de aceea, susţin iniţiativa Fundaţiei Kasparov, precum şi acţiunile independente organizate în şcolile de pe teritoriul României. Sper ca, în curând, să avem elevi cu o gândire analitică mai bună şi, de ce nu, să putem vorbi de tot mai multe performanţe ale şahiştilor români pe plan internaţional„, a declarat Iosif Matula.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *