News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Mai sunt zece zile până la termenul limită (28 iunie) până când mai pot fi depuse cereri pentru solicitarea acordului prealabil pentru finanţarea prin rambursare pentru motorina cu acciza redusă utilizată în agricultură.

Cu toate acestea, un număr foarte mic de fermieri 190 dintr-un număr de apoximativ 700 potenţiali beneficiari, au depus cereri până la data de 17.06.2010.

Reamintim că pot beneficia de sprijin financiar pentru acciza redusă la motorina utilizată în agricultură în valoare de 1,162 lei/litru de motorină, producătorii agricoli persoane fizice autorizate (P.F.A.), intreprinderi (I.I.), intreprinderi familiale (I.F.) constituite potrivit O.U.G. nr.44/2008 şi persoanele juridice din sectorul vegetal, zootehnie, îmbunătăţiri funciare, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

– suprafeţele de teren pe care le exploatează să fie de minim 1 ha cu suprafaţa parcelei de minim 0.30 ha, respectiv 0,1 ha în cazul viilor, livezilor, pepinierelor viticole şi pomicole sau arbuşti fructiferi;

– să fie înscrişi în evidenţele A.P.I.A. cu suprafeţele de teren pe care le exploatează sau în Registrul Agricol, Registrul plantaţiilor viticole, alte evidenţe funciare;

– să nu fie în dificultate financiară, procedură de faliment, reorganizare judiciară sau lichidare.

Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, beneficiarii depun la A.P.I.A. Centrul judeţean Arad o dată pe an o cerere pentru obţinerea acordului prealabil în care este înscrisă cantitatea de motorină totală pe an pentru care se poate solicita sprijin financiar pentru acciza redusă la motorina utilizată în agricultură. Pentru anul 2010 cererile se depun până la data de 28.06.2010 inclusiv, iar pentru anii următori cererile se depun în luna decembrie pentru anul următor.

Decontarea sprijinului financiar se face trimestrial pentru motorina achiziţionată în trimestrul respectiv. Cererile se depun în prima lună din trimestrul următor.

Invităm fermierii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate prezentate, la Centrul judeţean A.P.I.A. Arad pentru a depune cererile în vederea obţinerii acordului prealabil pentru anul 2010.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *