News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Festivalul internațional Discuția Secretă, ediția a doua – patru zile de literatură excepțională Festivalul internațional Discuția Secretă, ediția a doua – patru zile de literatură excepțională
Please follow and like us:
Pin Share

Între 4 și 7 iunie 2015 va avea loc la Arad a doua ediție a festivalului internațional de literatură Discuția Secretă, organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad. Multe nume importante ale literaturii contemporane vin sau revin la Discuția Secretă pentru a participa la lecturi, lansări de carte, întâlniri cu liceenii din Arad, discuții cu cititorii și alte evenimente.

Ediția a doua va avea trei invitați din străinătate: poetul newyorkez Anselm Berrigan, scriitorul american de origine română Andrei Codrescu și prozatorul maghiar Attila Bartis.

Anselm Berrigan a publicat șase volume de poezii și a predat, în ultimul deceniu, la câteva instituții de top din America, printre care Bard College, Pratt Institute și Brooklyn College. Andrei Codrescu, poet și prozator american post-beatnic, este în acest moment unul dintre cei mai importanți scriitori de origine română din diaspora. A publicat zeci de volume de poezii, proză și eseuri, a fost distins cu premii importante atât în România cât și în America, a fost comentator al National Public Radio și a predat timp de 25 de ani la Louisiana State University. Attila Bartis, scriitor născut în România, fotograf renumit, este unul dintre cei mai apreciați prozatori maghiari contemporani, romanele sale fiind traduse în numeroase limbi.

Scriitorii români invitați garantează un tablou reprezentativ și extrem de valoros al literaturii contemporane autohtone, cu autori incontestabil consacrați (Mircea Cărtărescu, Filip Florian, Gheorghe Schwartz), şi păstrând nucleul grupării literare care a dat numele festivalului, Discuţia secretă: Dan Sociu, Irina Bruma, Ionuţ Chiva, Rareş Moldovan, Cristina Ispas, Dmitri Miticov, Lavinia Branişte, Bogdan Coşa, Hit Grrl, Andrei Dósa, Cosmina Moroşan, Andrei Doboş. Aceştia vor acorda şi un premiu al festivalului, premiu constituit din donaţiile membrilor grupării.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *