News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

FILARMONICA DE STAT ARAD ESTE GAZDA SUITELOR DE BALET AFLATE SUB BAGHETA MAESTRULUI PETER OSCHANITZKY FILARMONICA DE STAT ARAD ESTE GAZDA SUITELOR DE BALET AFLATE SUB BAGHETA MAESTRULUI PETER OSCHANITZKY
Please follow and like us:
Pin Share

A iubit baletul încă din copilărie iar în anii maturităţii l-a considerat drept „cea mai inocentă şi cea mai morală dintre toate artele”. Unul dintre marile nume ale  artei sonore, adevărat maestru al muzicii de balet, Piotr Ilici Ceaikovski semnează în secolul al XIX-lea cele mai spectaculoase titluri de artă coregrafică din toate timpurile. Inspirate de celebrele scrieri pentru copii, Lacul lebedelor, Frumoasa din pădurea adormită şi  Spărgătorul de nuci, reluate în   versiunile comprimate ale suitelor de orchestră, configurează  în seara de joi, 14 ianuarie, la ora 19.00, în sala Cercului Militar de pe B-dul  Decebal nr. 19, primul medalion  de compozitor  al Noului An.

Preferată de marea parte a publicului de pretutindeni, latura exuberantă a celui mai romantic dintre compozitorii secolului al XIX-lea este scoasă în evidenţă  în aceste  pagini    încărcate de idei grandioase, orchestraţii fantastice şi melodii fără egal .

Numere reprezentative precum Dansul lebedelor mici din Lacul lebedelor, Adagio-ul trandafirului din Frumoasa din pădurea adormită sau Valsul florilor din Spărgătorul de nuci  fixează extrasele orchestrale în zona celor mai accesate ópusuri simfonice ale repertoriului universal, oferind formula ideală pentru o seară simfonică de neuitat.

Maestrul Peter Oschanitzky girează această nouă performanţă a ansamblului orchestral, invitându-i pe cei mai pasionaţi dintre  melomani la o seară clasică, de neuitat…

 

 

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *