News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Sala mare a Palatului Cultural din Arad găzduieşte joi, cu începere de la ora 19.00, un concert simfonic susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat. Concertul este dirijat de maestrul Dorin Frandeş, avându-l ca solist pe tânărul şi talentatul violonist arădean Florin Gherghel.
Din program vor face parte Uvertura la „Flautul fermecat“ şi Rondo în do major K373 pentru vioară şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart şi Romanţa nr. 2 în fa major pentru vioară şi orchestră şi Simfonia a III-a Eroica în mi bemol major op.55 de Ludwig van Beethoven. Considerat de majoritatea profesorilor cu care a intrat în contact drept un „copil minune“, Florin Gherghel a absolvit Liceul de Artă „Sabin Drăgoi“ din Arad la secţia instrumentală, fiind unul dintre cei mai apreciaţi violonişti care au absolvit acest liceu. A urmat cursurile Facultăţii de Muzică din Oradea, la secţia vioară, iar între 2005 şi 2006 a activat în cadrul Orchestrei Simfonice a Operei Române din Timişoara. În 2006 a revenit în oraşul său natal, unde deţine şi în prezent postul de artist instrumentist în cadrul Filarmonicii de Stat din Arad.
În timpul şcolii a avut numeroase participări la diferite concursuri şi olimpiade naţionale, unde a câştigat mai multe premii. De asemenea, încă din timpul studiilor gimnaziale, s-a făcut remarcat în festivaluri internaţionale din ţări precum Danemarca, Italia, Germania, Croaţia, Cehia, Ungaria sau Austria.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *