News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Flavius Măduţa:Rata de absorbţie a fondurilor europene s-a dublat faţă de anul trecut Flavius Măduţa:Rata de absorbţie a fondurilor europene s-a dublat faţă de anul trecut

maduta-

Unul dintre obiectivele majore ale USL este înbunătăţirea ratei absorbţiei fondurilor europene. Banii europeni reprezintă o şansă importantă pentru noi, atât pentru finanţarea unor investiţii, cât şi pentru crearea de noi locuri de muncă. După un an, rezultatele sunt promiţătoare: Guvernul USL a reuşit dublarea ratei de absorbţie a fondurilor europene, la 15,18%. Acest lucru demonstrează că măsurile adoptate de Guvern au avut un impact pozitiv asupra absorbţiei fondurilor europene.

Nu trebuie să uităm că la preluarea guvernării de către USL, o parte din programele europene erau suspendate sau presuspendate, ca urmare a neregulilor din perioada 2009-2011. Guvernul USL a reuşit să deblocheze aceste programe şi a atras într-un an la fel de mulţi bani ca şi guvernele PDL în aproape patru ani de guvernare.

Guvernul Ponta pregăteşte cu mare atenţie Mecanismul Financiar Multianual, pentru a ne asigura că România este gata să acceseze mai eficient fondurile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană.

Mai citeste si:  Dacian Ciolos a nominalizat noul Ministru al Sănătăţii

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *