News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Fonduri noi de modernizare a Spitalului de Urgenta Arad Fonduri noi de modernizare a Spitalului de Urgenta Arad
Please follow and like us:
Pin Share

Consiliul Judeţean Arad a reuşit să obţină încă o finanţarea importantă pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, privind reabilitarea, modernizarea şi echiparea cu aparatură de specialitate a Ambulatoriului. Contractul a fost încheiat la sfârşitul anului trecut, mai precis în 30 decembrie.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3 – „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de Intervenţie 3.1 – Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate, iar valoarea contractului încheiat este de 7.714.331,13 lei fără TVA, preţul fiind ferm în lei şi nu poate fi modificat pe perioada de derulare a contractului.

„Mă bucură faptul că am accesat încă un proiect european menit să îmbunătăţească şi să modernizeze condiţiile spitaliceşti ale judeţului nostru. Este un proiect necesar, care cuprinde atât meodernizarea infrastructurii, cât mai ales dotarea cu echipament şi aparatură medicală”, a declarat Ncioale Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

De menţionat că proiectul are un grad ridicat de dificultate, deoarece în perioada lucrărilor nu se vor sista consultaţiile în totalitate, ci doar în acele zone în care se va lucra efectiv. „Se va lucra «în trepte», pentru a nu afecta actul medical, în perioada implementării proiectului”, a mai declarat Nicolae Ioţcu.

Printre lucrările ce vor fi efectuate enumerăm: lucrări de consolidare, finisaje interioare şi exterioare adecvate funcţiunii, repararea acoperişului, anvelopare termică a clădirii, lucrări de reamenajare şi recompartimentare interioară, refacerea în totalitate a instalaţiilor electrice, sanitare şi termice, de ventilaţie, climatizare şi fluide medicale precum şi instalarea unei centrale de climatizare şi ventilaţie.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *