News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Protocolul a fost semnat la sediul APIA, de către directorul general APIA, dl. Florin Marius FAUR și de către directorul Programului Biblionet România, dl. Paul-Andre BARAN.

Protocolul a fost încheiat pe o perioadă de doi ani și vizează crearea şi consolidarea unui cadru instituțional care să faciliteze accesul fermierilor români, solicitanți ai finanțărilor nerambursabile prin intermediul Fondului European de Garantare în Agricultură (FEGA) şi ai Fondului European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR) la mijloacele tehnologiei moderne (Internet) în vederea digitizării on line a parcelelor agricole. Prin acest protocol, părțile semnatare își propun facilitarea accesului la aplicația IPA online al fermierilor prin accesarea Internet-ului în cadrul bibliotecilor publice, precum şi creşterea capacităţii bibliotecarilor de a-şi exercita cunoștințele dobândite prin intermediul Programului Biblionet şi ale unor instruiri realizate de către experții APIA în vederea accesării şi utilizării aplicației IPA online.

În anul 2012, Biblionet va organiza, împreună cu APIA, sesiuni de instruire și informare pentru bibliotecari, în toate centrele de formare Biblionet din cele 41 de biblioteci județene. În acest fel, bibliotecarii vor fi instruiți de către experții APIA pentru a oferi cetățenilor informațiile necesare completării cererilor pentru subvenții.

În prezent, la nivelul APIA Arad funcţionează un număr de 13 biblioteci publice care asigură accesarea internetului în vederea digitizării online a parcelelor agricole. Aceste biblioteci se regăsesc în localităţile : Cermei, Curtici, Felnac, Hăşmaş, Macea, Nădlac, Păuliş, Pleşcuţa, Sîntana, Secusigiu, Şimand, Şiria şi Zimandul Nou.

Până în luna martie a anului curent următoarele biblioteci vor primii resursele materiale în vederea implementării acordului încheiat, aceste biblioteci regăsindu-se în: Archiş, Bata, Birchiş, Bocsig, Buteni, Cărand, Ghioroc, Hălmăgel, Ineu, Mişca, Pîncota, Pecica şi Sebiş.

Măsura vine în sprijinul fermierilor , în primul rând, care nu vor mai trebui să se deplaseze la centrele locale situate la distanţe mari, primind ajutor de specialitate din partea angajatului bibliotecii, economisind astfel  timp dar şi bani. Măsura sprijină însă şi procesul de gestionare a cererilor de plată, în sensul în care eficientizând depunerea acestora, toate controalele ulterioare ale instituţiei noastre derulându-se mai eficient astfel ca autorizarea la plată şi acordarea sprijinului financiar să se efectueze într-un termen mai scurt.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *