News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Franța spune că este „inacceptabil” pentru ca SUA să aibă întâietate la vaccinul Sanofi Franța spune că este „inacceptabil” pentru ca SUA să aibă întâietate la vaccinul Sanofi
Please follow and like us:
Pin Share

Obținerea accesului prioritar al SUA la un vaccin Sanofi împotriva noului coronavirus ar fi „inacceptabilă”, a spus un ministru al guvernului francez.

„Pentru noi, ar fi inacceptabil să existe un acces privilegiat pentru această sau acea țară, sub un pretext care ar fi un pretext financiar”, a declarat ministrul Economiei, Agnes Pannier-Runacher, într-un interviu joi.

SUA va fi probabil primul pe linie în cazul în care Sanofi va reuși să dezvolte un vaccin, deoarece țara a fost prima care a finanțat cercetările companiei franceze, a declarat săptămâna aceasta un director executiv Paul Hudson, într-un interviu pentru Bloomberg News.

Comentariile lui Hudson au evidențiat conflictele cu care se confruntă companiile multinaționale și guvernele în cursa de a dezvolta un vaccin împotriva Covid-19. Peste 140 de lideri și experți mondiali au semnat joi o scrisoare deschisă publicată de UNAIDS și Oxfam, solicitând „vaccinul oamenilor”, precum și tratamente care vor fi disponibile rapid pentru toți gratuit.

„Nimeni nu trebuie împins în spatele cozii de vaccin din cauza locului în care trăiește sau din ce câștigă”, a declarat președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa.

Avocații în domeniul sănătății au avertizat că, cursa ar putea lăsa în afară țări care nu își pot permite doze de protecție, făcându-le vulnerabile la decesele în masă și la prăbușirea economică.

Întrebat la BFM Business TV dacă S.U.A. ar fi prima pentru un vaccin Sanofi, Olivier Bogillot, șeful Sanofi France, a spus: „Nu, nu o confirm. Este evident că dacă Sanofi descoperă un medicament, un vaccin împotriva Covid-19 și dacă este eficient, acesta va fi disponibil pentru toți. ”

Sanofi a făcut parteneriat cu rivalul U.K., GlaxoSmithKline Plc, la proiectul susținut de SUA și spune că ar putea face 600 de milioane de doze anual.

Producția vaccinului Sanofi în SUA va merge în principal pe această piață, în timp ce capacitatea din alte părți va acoperi Europa și restul lumii, a declarat compania într-o declarație prin e-mail în urma raportului lui Bloomberg. Acesta a afirmat că producătorul de droguri are „conversații foarte constructive” cu guvernele franceze și germane și cu instituțiile Uniunii Europene.

Francezul Pannier-Runacher a anunțat că a contactat imediat Sanofi după interviul lui Hudson, iar șeful local al companiei a confirmat că vaccinul va fi disponibil pentru toate țările, inclusiv pentru Franța, mai ales că compania are capacitate de producție acolo.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *