News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Un mail primit spre publicare ne-a atras atentia, semnat Adrian Georgescu, nume comun, dar fiind nepartinitori trebuie sa prezentam toate stirile,evenimentele sau mesajele care ni se par concludente si interesante pentru comuniune.
” Ca simplu și vechi membru al Partidului Democrat, convins că în acest partid există mulți oameni de caracter și de bună calitate, cinstiți și valoroși, nu doar corupți și fripturiști, cum vor unii să ne facă să părem plecând de la câteva cazuri prea bine cunoscute, mă văd nevoit să aduc în atenție o situație care nu ne face cinste. Dar care trebuie cunoscută, mai ales în acest context în care întreaga clasă politică românească trebuie să-și redefinească rolul și poziția în societate.

Organizația arădeană a PDL, cândva cea mai performantă din țară, este teatrul unei acute lupte pentru putere. De fapt, este voba despre bătălia pentru păstrarea accesului la funcția cea mai avantajoasă financiar, care permite un control dictatorial asupra tuturor aleșilor locali – cea de președinte al consiliului județean, deținută de Nicolae Ioțcu. Armele s-au auzit prima dată pe față atunci când președintele organizației, fostul vicepremier Gheorghe Seculici, și-a manifestat intenția de a-și depune candidatura pentru aceeași funcție, acesta fiind momentul lansării unor atacuri fără precedent împotriva sa, orchestrate de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, aliat cu Nicolae Ioțcu. Deși, la un moment-dat, se vorbea despre amânarea deciziei privind candidaturile pentru alegerile locale (inclusiv pentru funcția de președinte de consiliu județean) până la o decizie a Centrului, lucrurile au evoluat la Arad, unde gruparea Falcă-Ioțcu a exercitat presiuni pentru desemnarea de candidați, convocând, nestatutar, inclusiv ședințe de birou permanent județean sau municipal.

Fără a intra în toate amănuntele luptelor interne sau ale argumentațiilor celor care au instituit un adevărat dictat în filială, tebuie menționate câteva aspecte, relevante pentru lupta fără menajamente pentru păstrarea controlului asupra fondurilor consiliului județean Arad și, mai ales, a influenței pe care funcția de președinte al acestui for o presupune.

O scurtă privire pe declarațiile de avere ale președintelui, celor doi vicepreședinți de consiliu județean de la Arad și a primarului Gheorghe Falcă este elocventă privind modul în care, în doar câțiva ani, averea acestora a crescut, sub ochii colegilor de partid care acum se văd puși la mijloc între președintele organizației și tandemul Falcă-Ioțcu. Nicolae Ioțcu a progresat de la statutul de proprietar al unui apartament și al unui autoturism, în 2008, la cea de proprietar de vilă la Vladimirescu, lângă Arad, pe lângă alt apartament cumpărat la Arad, unde și-a declarat domiciliul (deși în fapt locuiește în vilă). El este posesorul unor depozite însumând peste 150.000 euro și 230.000 lei și și-a vândut o participație la o carieră de andezit, despre care nu se știe cum a ajuns în posesia sa. Și cei doi vicepreședinți și-au construit case (în fapt, adevărate vile) în timpul mandatului. Cât despre Gheorghe Falcă, acesta a ajuns, în doar câțiva ani, de la statutul de chiriaș în Arad, la cel de proprietar de vile (ultima, construită de curând pe malul Mureșului, într-un cartier select din Arad) și de titular, împeună cu soția, al unor bogate conturi.

Însă mai uniți decât în acumularea dubioasă de averi, cei doi, Gheorghe Falcă și Nicolae Ioțcu, sunt prin dosarele trecute sau prezente instrumentate de DNA. Pe lângă mediatizatul proces de corupție, care trenează de mai bine de șase ani, Gheorghe Falcă face obiectul unui nou dosar la DNA. I s-a alăturat și Nicolae Ioțcu, obiect al unui dosar privind modul prin care a forțat primari din județ să încheie contracte cu ziarul controlat de el, „Glasul Aradului” (unde găsim o legătură mai înaltă – Nicolae Ioțcu – firma La Reclama – Codruț Marta, șef de cabinet al lui Sorin Blejnar (prieten din tinerețe cu Ioțcu).

În aceste condiții, nu trebuie să ne mire că același ziar a ajuns tribuna de luptă a grupării Falcă-Ioțcu împotriva lui Gheorghe Seculici. Și nici că acoliții celor doi, uniți prin relații de afaceri de tip de-a dreptul mafiot, acuză, culmea, pe cel care încearcă să încheie dominația lui Ioțcu asupra a tot ce înseamnă consiliul județean tocmai de… practici mafiote.

Lupta pentru păstrarea dominației asupra județului Arad de către gruparea Falcă-Ioțcu, unită prin interese, prin modul de acumulare peste noapte a unor averi impresionante, prin politica de dictat asupra organizației PDL Arad și terorizarea colegilor de partid, a stârnit, cum era deașteptat, nemulțumirea pedeliștilor arădeni. Tot mai multe glasuri, ale celor care i-au văzut pe Falcă și Ioțcu crescând în interiorul partidului, se ridică pentru a protesta împotriva stării de fapt din organizație. Ei cer conducerii partidului să stopeze atacurile și să instaureze ordinea statutară în organizație. Dar, mai ales, cer DNA să-și facă datoria și să instrumenteze dosarele penale chiar dacă acestea sunt deschise pe numele unor importante personalități ale PDL cum sunt Gheorghe Falcă, membru în BPN și fin al președintelui Traian Băsescu sau Nicolae Ioțcu, fost lider de grup PDL în Senat și actual președinte de consiliu județean.

Un membru cu vechime al PD Arad, cu mult înainte ca Falcă sau Ioțcu să se afirme în partid.”
Acum ca se spala rufele s-au deja sunt la limpezit in PDL Arad, nu ne intereseaza, noi v-am informat, voi decideti!

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *