News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Noul an școlar va începe mai rău ca şi în anii precedenţi, deoarece unitățile de învățământ vor beneficia de mai puțini bani. Școlilor și grădinițelor din judeţul Arad le vor fi alocate sume mai mici atât la capitolul cheltuieli de funcționare a învățământului cât și la capitolul salarizare.

Toate acestea potrivit rectificării bugetului de stat pe 2012. Decizia Guvernului a fost anunțată de primarul Aradului, Gheorghe Falcă într-o conferinţă de presă.

 „Am primit de la Direcția Generală a Finanțelor o informare în care ni se aduce la cunoștință că sumele defalcate din TVA pentru bugetul local au fost modificate prin OG 13/2012. În ceea ce privește bugetul municipiului Arad, se iau bani pe două componente: cheltuieli de funcționare, 770 de mii de lei, care înseamnă circa 8% și salarizare, 456 de mii de lei, ce reprezintă aproape 15%. Am vorbit și cu alți primari, care au primit și ei vestea că bugetele lor sunt diminuate la capitolul Învățământ. Directorii de școli trebuie să se descurce cu mai puțini bani”, a declarat Gheorghe Falcă.

Învățământul, un sector important, nu va beneficia de sume în plus la rectificare, din contră, i se vor lua din bani.

“Bugetul municipiului va fi diminuat cu circa 1,2 milioane de lei. Direcția Finanțelor ne-a informat că, prin Ordonanţa de Guvern 13 pe 2012 , învățământul beneficiază de rectificare negativă. Sunt vizate atât cheltuielile de funcționare, cât și salarizarea. Ce înseamnă această reducere? Că directorii unităților de învățământ, care sunt ordinatori de credite, vor avea un buget mai mic atât pentru salariile angajaților, cât și pentru funcționarea unităților. Am informat sindicatul din învățământul arădean. Încă nu știu reacția managerilor de școli, dar atunci când ți se taie din buget, trebuie să faci tot posibilul să reduci din cheltuieli. Regret că s-au retras bani din Învățământ. Constat cu durere că nu avem din partea acestui Guvern o aplecare pozitivă față de învățământul din România”, a mai adăugat primarul Gheorghe Falcă.

Sindicatul din învățământ a fost informat cu privire la actualele tăieri, urmândca în viitorul apropiat acesta să ia atitudine.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *