News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Începutul lunii septembrie, cu o lună înaintea deschiderii stagiunii, este marcat de două evenimente deosebite la Filarmonica de Stat Arad. Primul se referă la participarea filarmonicii, alături de Asociaţia Culturală „Musikforum Europa“, Centrul Cultural Judeţean, Consiliul Judeţean şi Primăria Municipiului Arad la cea de-a V-a ediţie a Galei de Operă Open Air. Cel de-al doilea eveniment se referă la participarea, în premieră, a Corului Academic al Filarmonicii de Stat la prestigiosul Festival Internaţional de Muzică „George Enescu“.
Participarea filarmonicii arădene la ediţia din acest an a Festivalului Enescu se va derula în cadrul unei colaborări între Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Banatul“ din Timişoara şi a Corului Academic al Filarmonicii de Stat Arad. Vor avea loc trei concerte: primul la Timişoara, în data de 4 septembrie; la Arad în data de 5 septembrie, de la ora 19.00 în sala mare a Palatului Cultural, iar al treilea, cuprins în seria „Muzica secolului XXI“, în data de 7 septembrie, de la ora 19.30, la Ateneul Român din Bucureşti.
Festivalul, care se află la cea de-a XX-a ediţie, se desfăşoară în perioada 1-25 septembrie 2011 şi se bucură de înaltul patronaj al Preşedintelui României. Producător este Guvernul României prin Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, având sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Programul celor trei concerte susţinute de către Corul Academic al Filarmonicii de Stat Arad împreună cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Banatul“ din Timişoara este identic şi cuprinde următoarele lucrări: Fraternité de Hans Werner Henze, Hölderlin Symphony de Peter Ruzicka şi Simfonia nr. 5 (orchestraţie de Pascal Bentoiu după schiţele compozitorului) de George Enescu. Dirijor va fi maestrul compozitor Peter Ruzicka, iar solişti Ştefan Ignat şi Marius Vlad Budoiu. Dirijorul corului este Daniel Robert Rădoiaş. Preţul unui bilet întreg pentru concertul extraordinar vocal simfonic susţinut la Arad este de 20 de lei.
Gala de Operă Open Air – Gala celor trei tenori
Prin tema aleasă, repertoriu şi solişti, ediţia din acest an a galei de operă are toate premizele să deţină titlul de cea mai populară gală. Concertul susţinut, conform tradiţiei, în Parcul Reconcilierii, duminică, 4 septembrie, cu începere de la ora 20.00, va avea ca solişti trei tenori. Este vorba despre Pablo Camesele (Argentina), Daniel Magdal (Germania) şi Karl Michael-Ebner (Austria). Cei trei tenori vor fi acompaniaţi de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Arad, condusă de maestrul austriac Wolfgang Groehs. Moderatorii evenimentului vor fi şi de această dată actorii arădeni Angela Varjasi şi Zoltan Lovas.
Pentru ca publicul arădean să se bucure cât mai mult de ariile, canţonetele şi zarzuelele celebre din seara de duminică, accesul la spectacol este gratuit. Fără a dezvălui toate surprizele de care va avea publicul parte, vă anunţăm doar că din programul muzical al serii nu vor lipsi lucrări celebre precum: Granada, Core’ngrato, Non ti scordar di me, Ah – mes amis din Fiica Regimentului de Gaetano Donizetti, La donna e mobile, E lucevan le stelle, Nessun dorma şi altele.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *