News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Comisarii Gărzii Financiare Arad au confiscat peste 14.000 de kilograme de ardei, în valoare de 60.000 de lei, care a fost introdus în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac şi era destinat pieţei negre. Acţiunea în urma căreia a fost confiscat ardeiul vine ca urmare a monitorizării achiziţiilor intracomunitare de mărfuri.
„Conducătorul auto a pus la dispoziţia organului de control ca şi documente de însoţire a mărfii: un CMR, o notă de încărcare şi o comandă de transport, toate din 12.10.2010.
Conform CMR-ului prezentat,la destinatarul mărfii este înscrisă o societate din Bucureşti şi la furnizor este o firmă din Ungaria, locul de descărcare este comuna Băleni Sârbi, din jud. Dâmboviţa. Din analiza notei de încărcare şi a comenzii de transport reiese acelaşi furnizor din Ungaria şi acelaşi beneficiar din Bucureşti.
S-a luat măsura contactării telefonice a reprezentantului legal, a beneficiarului acestui transport şi ni s-a comunicat de acesta atât telefonic cât şi în scris că: societatea nu are nici o relaţie comercială, respectiv nu a comandat/achiziţionat marfă de la furnizorul maghiar înscris în documentele prezentate.
Ţinând cont de aceste aspecte constatăm că marfa transportată era destinată pieţei negre a legumelor şi fructelor din România iar transportatorul se face vinovat de efectuarea de acte şi fapte de comerţ de natura celor prevăzute în Codul Comercial şi/sau în alte legi fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege”
, se arată într-un comunicat de presă al Gărzii Financiare Arad.
Mijlocul de transport cu care a fost adus ardeiul în ţară aparţine unui transportator din Arad, care a fost avertizat de comisarii Gărzii Financiare.(news-ar)

Mai citeste si:  Lucrările de reabilitare termică efectuate fără respectarea normelor pot afecta gazul

bmxro

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *