News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad

Agenţia Europeană de Mediu organizează  o deosebit de interesantă competiţie video, intitulată  ,,Generaţia ’92”, care coincide cu împlinirea a 20 de ani de la Summitul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă de la  Rio ( Rio+20).

Concurenţii trebuie să aibă în jur de 20 de ani, adică să fie născuţi în perioada anilor 1991, 1992 sau 1993, să fie cetăţeni ai unei ţări membre sau cooperante a Agenţiei Europeane de Mediu (27 ţări aparţinând UE, precum şi Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveţia şi Turcia, în total 32 de ţări) şi să fie interesaţi de probleme de  mediu.

Materialele video trebuie să aibă durata între 30 de secunde şi 2 minute şi să prezinte viziunea personală a concurenţilor despre un stil de viaţă durabil. Concurenţii pot prezenta principalele probleme de mediu din ţara lor şi viziunea lor despre modul de soluţionare a acestora, sau modul în care generaţia lor ar putea orienta transformarea Europei spre un stil de viaţă mai durabil.

Sunt acceptate în concurs o varietate de moduri de prezentare, de exemplu concurenţii pot alege între jurnalism şi ficţiune, acţiune în direct şi animaţie, interviuri şi imagini. Dacă materialele video sunt prezentate într-o altă limbă decât engleza, acestea trebuie să conţină subtitrare în engleză.

Materialele video trebuie trimise în perioada 01.03.-02.04.2012. Juriul (alcătuit din jurnalişti renumiţi, specialişti în domeniul comunicării şi experţi din industria mass-media) va examina şi va premia cele mai originale idei şi cele mai creative stiluri de comunicare.

Premiul I: 3.000 EURO şi medalie

Premiul II: 2.000 EURO şi medalie

Premiul III: 1.000 EURO şi medalie

Premiul publicului: medalie. Publicul va avea ocazia să voteze materialul video preferat pentru premiul ,,buzz” prin intermediul mijloacelor de comunicare socială.

Cei patru câştigători vor fi invitaţi pe data de 5 iunie 2012 la sediul Agenţiei Europeane de Mediu din Copenhaga, unde li se vor înmâna premiile în cadrul unei ceremonii de premiere.

Mai multe informaţii privind modul de desfăşurare al concursului sunt disponibile pe site‑ul Agenţiei Europene de Mediu: http://www.eea.europa.eu/generation-92. Pentru alte precizări puteţi contacta organizatorii pe adresa de e-mail: [email protected].

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *