News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

GEORGE COPOS, URMARIT PENAL PENTRU PLAGIAT GEORGE COPOS, URMARIT PENAL PENTRU PLAGIAT

Omul de afaceri George Copos a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 pentru că ar fi plagiat o lucrare în timpul detenției.

Copos a fost pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații, participație improprie la abuz în serviciu și infracțiuni la legea dreptului de autor, dosarul fiind deschis ca urmare a unei plângeri depuse de Administrația Națională a Penitenciarelor.

George Copos a fost audiat săptămâna trecută de procurori, iar fostul căpitan al echipei naționale de fotbal Gheorghe Popescu a fost chemat luni la Parchet pentru a fi audiat în calitate de martor.

Gheorghe Popescu și George Copos au stat în aceeași celulă de la Penitenciarul Rahova, ei fiind condamnați în dosarul transferurilor din fotbal.

Mai citeste si:  NASA A DESCOPERIT VARUL MAI MARE SI MAI IN VARSTA AL TERREI

În timpul detenției, George Copos a publicat patru cărți la Editura Niculescu — „Alianțe matrimoniale în politica principilor români din Țara Românească și Moldova în secolele XIV-XVI”, „Tășnadul medieval”, „Franciza vs management în industria hotelieră” și „Turismul — vector de interculturalitate”—, precum și o carte la Editura Meteor Press — „Turismul european durabil și provocările lui”. Tirajul acestor cărți a fost cumpărat integral de George Copos, oamenii săi apropiați ridicând volumele imediat după tipărire.

După ce a fost eliberat condiționat din penitenciar, în aprilie 2015, George Copos a fost acuzat de plagiat.

Jurnalistul Cătălin Parfene a dezvăluit că tema lucrării sale de masterat — „Politica matrimonială a domnilor din Țara Românească și Moldova în secolele XIV-XVI”, realizată în 2005, este similară cu tema cărții scrise de Copos — „Alianțe matrimoniale în politica principilor români din Țara Românească și Moldova în secolele XIV-XVI”. Mai mult, cartea scrisă de Copos are o prefață semnată de profesorul Stelian Brezeanu, cel care a coordonat și lucrarea de masterat a lui Cătălin Parfene.

Mai citeste si:  Pesurse.ro: Aproape 2 milioane de oameni scosi din listele electorale permanente

„În fapt, din probele administrate până la acest moment, suspectul Copos Gheorghe, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate de 4 ani închisoare, a elaborat lucrarea științifică — „Alianțe matrimoniale în politica principilor români din Țara Românească și Moldova (secolele XIV-XVI)”, București, Editura Niculescu, 2014, 119 pagini, pentru care a obținut acordarea a 30 de zile câștig, zile de care comisia de liberare condiționată întrunită la Penitenciarul București-Jilava a ținut cont cu ocazia analizării îndeplinirii criteriilor prevăzute de lege pentru aplicarea acestei instituții. La data de 29.09.2014, odată cu publicarea respectivei lucrări, suspectul și-a însușit fără drept, în parte, opera unui alt autor și a prezentat-o conducerii Penitenciarului București-Rahova ca o creație intelectuală proprie. De asemenea, la data de 10.09.2014, a semnat un angajament prin care a declarat în mod necorespunzător adevărului că în demersurile întocmirii lucrării științifice se obligă să respecte normele de bună conduită în cercetare științifică și inovare care interzic plagiatul”, se arată într-un comunicat remis luni de Parchetul Sector 1.

Mai citeste si:  Dorel Caprar:Suspendarea lui Traian Băsescu, legitimă şi necesară

 

Sursa: agerpres.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.