News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Preşedintele Filialei Teritoriale PNL Arad, Ioan Cristina, atrage atenţia că 2011 va fi anul în care o nouă criză va atinge apogeul în România, în ciuda raportărilor triumfaliste ale Guvernului Boc. „Pe fondul distrugerii economiei şi structurilor sociale, România se află într-o situaţie de criză structurală profundă şi este incapabilă să se redreseze. În acest an, încă 1 milion de români îşi vor pierde locurile de muncă şi vor intra în sărăcie”, a avertizat Ioan Cristina.

De aceea, USL a propus măsuri de reducere a fiscalităţii şi încurajare a mediului de afaceri, pentru a crea noi locuri de muncă. Concret, USL susţine o impozitare regresivă pornind de la menţinerea cotei de 16% ca prag maxim de impozitare. Pentru salariile mai mici se va aplica un sistem în trepte: 8% – 12% – 16%.

De asemenea, USL propune taxarea mai mică a muncii prin reducerea CAS cu 5% pentru angajatori, zero taxe pentru angajarea în regim part-time pentru tinerii sub 25 de ani şi persoanele de peste 55 de ani, reducerea TVA la producţia de cereale, pâine, carne proaspătă, legume, fructe (din cota de 24% TVA, 9% merg la stat, 15% este dedus producătorului).

„USL a propus încă din luna iunie, la consultările de la Cotroceni, formarea unei comisii tripartite – Putere, Opoziţie, Banca Naţională – care să evalueze situaţia actuală şi să vină cu soluţii viabile. Din păcate, puterea dovedeşte acelaşi autism în raport cu nevoile societăţii, cu problemele reale şi este surdă la orice dialog”, a spus Ioan Cristina, copreşedintele USL Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *