News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

GUVERNUL ALOCA 350 MILIOANE DE EURO PENTRU PROIECTE ANTI-SARACIE GUVERNUL ALOCA 350 MILIOANE DE EURO PENTRU PROIECTE ANTI-SARACIE

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) deschide, astăzi, două apeluri de proiecte, în valoare de 350 milioane euro, care își propun reducerea sărăciei în comunitățile marginalizate, se arată într-un comunicat de presă al instituției. Autoritățile locale și/sau organizații neguvernamentale și societăți comerciale trebuie să identifice o comunitate marginalizată și să propună un plan integrat de ameliorare, pe baza unei analize la fața locului. Bugetul maxim pe proiect poate fi de 6 milioane de euro.

„Apelurile abordează problema sărăciei în mod integrat, prin măsuri din toate domeniile cheie pentru incluziunea socială: ocupare, educație, locuire, sănătate, servicii sociale și anti-discriminare, adresate atât celor mai săraci copii, cât și familiilor lor”, menţionează instituţia.

Mai citeste si:  Ponta: Am finalizat plângerea penală împotriva lui Băsescu, o semnăm cu toţii

Astfel, autoritățile locale, organizațiile neguvernamentale, partenerii sociali și societățile comerciale care doresc să aplice au la dispoziție două linii de finanțare separate, pe platforma MySMIS: Obiectivul Specific 4.1. — Dezvoltare locală integrată în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome și Obiectivul Specific 4.2. — Dezvoltare locală integrată în comunitățile marginalizate (indiferent de dimensiunea populației de etnie romă).
Ministerul Fondurilor Europene va evalua proiectele depuse din perspectiva analizei la fața locului și a măsurilor propuse de promotorii proiectelor, grila de punctaj “încurajând o abordare complexă, care să răspundă mai multor nevoi ale oamenilor din comunitățile sărace”.

 

Sursa: evz.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *