News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Banii pentru avansul fermierilor! Din 16 octombrie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va demara plata avansului din plățile directe aferente Campaniei 2016.

Sumele vor fi virate fermierilor până pe 1 decembrie iar Ministerul Agriculturii deja a început să caute pârghiile financiare pentru a avea la dispoziție acești bani care se acordă inițial din bugetul de stat urmând ca ulterior să fie recuperați de la Comisia Europeană!

822.095.000 lei, adică circa 186 de milioane de euro, este suma totală pe care Ministerul Agriculturii o împrumută, până la 31 decembrie, din veniturile din privatizare de la Ministerul Finanţelor Publice.

Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, postat pe site-ul Ministerului Agriculturii și aflat în dezbatere publică, din cei 822.095.000 lei se decontează cheltuielile eligibile aferente schemelor de plată directe pentru agricultură, inclusiv avansul aferent anului 2016, a ajutoarelor excepționale cu caracter temporar, a măsurilor de piaţă şi intervenţie în agricultură, a măsurii de informare şi promovare pentru produsele agricole pe piaţa internă şi în ţările terţe, a măsurii de promovare a vinurilor, care se finanţează din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). (agrointel.ro)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *