News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Guy Laliberté intenţionează să cumpere Cirque du Soleil, compania pe care a fondat-o Guy Laliberté intenţionează să cumpere Cirque du Soleil, compania pe care a fondat-o
Please follow and like us:
Pin Share

Fondatorul şi fostul şef al companiei de divertisment Cirque du Soleil, Guy Laliberté, şi-a anunţat duminică seară intenţia de a încerca să cumpere celebra companie din Quebec pe care a cofondat-o în 1984 şi care se confruntă în prezent cu dificultăţi serioase din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus, relatează luni AFP.

Fostul jongler devenit milionar şi-a dezvăluit planurile, în direct, în cadrul popularei emisiuni ”Tout le monde en parle” de la Radio Canada.

„Circul mi-a oferit atât de multe încât, văzând situaţia în care se află… Dacă pot ajuta, voi fi acolo”, a declarat el.

Pandemia a lovit dur Cirque du Soleil, forţând compania să anuleze 44 de spectacole în întreaga lume şi să aplice măsura şomajului tehnic în cazul a 4.679 de angajaţi, adică 95% din personal.

Laliberté, care şi-a vândut cea mai mare parte a acţiunilor sale în 2015, nu a făcut precizări referitoare la oferta sa sau la partenerii săi, precizând doar că are un anturaj bun.

”Avem un plan bun. Credem că suntem capabili să readucem focul sacru”, a subliniat el, adăugând că doreşte să menţină sediul central la Montreal şi să păstreze o echipă de conducere din Quebec.

Laliberté a indicat la 13 mai, într-o scrisoare deschisă, că doreşte să joace un rol în salvarea circului, puternic afectat de o datorie estimată la 900 de milioane de dolari americani.

Duminică, el a afirmat de asemenea că nu regretă că şi-a vândut afacerea în 2015.

În acel an, compania de investiţii americană TPG Capital a achiziţionat un pachet majoritar de 60%, firma chineză Fossum Capital Group a obţinut 20%, iar Caisse de dépôt et placement din Quebec (CDPQ), un investitor instituţional care gestionează mai multe fonduri de pensii şi programe de asigurare în Quebec, a luat 10%. În 2019, acesta din urmă a cumpărat 10% din acţiunile lui Guy Laliberté, ultimele deţinute de el.

Mai multe grupuri, inclusiv Quebecor din Quebec, şi-au exprimat interesul pentru o posibilă preluare a circului, notează AFP.

AGERPRES

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *