News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

HREANUL TINE DEPARTE BOLILE RESPIRATORII HREANUL TINE DEPARTE BOLILE RESPIRATORII

Folosit încă de pe vremea dacilor în tratarea neplăcerilor specifice sezonului rece şi a infecţiilor, hreanul este o plantă care ajută la ameliorarea migrenelor şi ale simptomelor răcelii. Află din revista “Click! Sănătate” de ianuarie cum poţi prepara la tine acasă remediile.

  • Calmează tusea. Expectorant natural, hreanul poate fi folosit cu succes în ameliorarea tusei. Pune într-un vas încăpător 1 lingură de rădăcină de hrean dată prin răzătoare, peste care toarnă 500 ml de apă clocotită. Lasă amestecul să fiarbă 5-6 minute. Aşteaptă să se răcească, apoi adaugă 3-4 linguriţe de miere. Omogenizează bine ingredientele şi consumă câte 1 linguriţă de sirop, de 3 ori pe zi, până vezi că te simţi mai bine.
  • Leac contra anemiei. Împotriva anemiei şi litiazei renale, un remediu la-ndemână este vinul de hrean. Pentru prepararea licorii ai nevoie de: 1 litru de vin roşu şi de 15 linguri de hrean ras. Pune ingredientele într-o sticlă, închide ermetic şi lasă recipientul 10 zile, într-un loc răcoros, după care strecoară amestecul. Ia câte 3-4 linguri de vin în fiecare zi, 3 săptămâni.
    • Bun pentru astmatici. În cazul în care suferi de astm, reumatism, litiază urinară şi leucoree, compresele cu macerat de hrean sunt de mare ajutor. Dă prin răzătoarea mică 10 rădăcini de hrean şi pune-le într-un recipient cu capac. Completează cu alcool alimentar de 80 de grade, iar după 8 zile, strecoară amestecul. Maceratul poate fi utilizat atât intern (câte 1 linguriţă, de 3-4 ori pe zi), cât şi extern (în cazul reumatismului, se aplică pe locul dureros).
    • Indicat în bronşită. Respiraţia şuierătoare, urmată de tuse şi mucozităţilor galbene sau verzi sunt simptome specifice bronşitei. Pe lângă tratamentul recomandat de medic, poţi încerca şi un leac pe bază de hrean. Pune într-un vas o rădăcină rasă de hrean şi 4 linguri de miere. După 30 de minute, filtrează amestecul, pune la fiert planta în 10 linguri de apă şi dă deoparte lichidul. Strecoară fiertura, şi, după ce s-a răcit, adaugă siropul. Consumă din preparat câte 3 linguri pe zi, până vezi îmbunătăţiri.
Mai citeste si:  CEAIUL DE BRUSTURE, CEL MAI BUN DETOXIFIANT

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *