News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

igas si arafat la arad

Constantin Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor, împreună cu Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, s-au aflat într-o vizită oficială la Arad. La întâlnire au mai participat subprefectul Horvath Levente, Constantin Cătană, director al Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Puticiu, şef al SMURD Arad, Ioan Bogdănescu, comandant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, dar şi reprezentaţi din judeţele Timiş şi Bihor. Discuţiile au vizat ultimele detalii tehnice legate de deschiderea centrului SMURD, modul în care se vor efectua gărzile, atât la medici, cât şi la asistente.

Guvernul a adoptat, miercuri, Ordonanţa de Urgenţă privind desemnarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara ca operator medical al unui elicopter aflat în administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor. Prin aprobarea acestei ordonanţe, SMURD Arad va avea un punct de operare aeromedical, care va fi dat în folosinţă la Aeroportul din Arad, acesta urmând să deservească şi judeţele Caraş-Severin, Timiş, Bihor, Hunedoara. Pentru realizarea acestui punct aeromedical, pe care va opera un elicopter SMURD, Aeroclubul „Traian Vuia”, care opera pe Aeroportul din Arad, a fost transferat în localitatea arădeana Şiria, unde există o pistă privată pentru avioane de mici dimensiuni.

„În punctul de operare aeriană de la Arad o să fie medici care vor deservi elicopterul şi asistenţi din Arad, din Timişoara şi Oradea, care vor sta de gardă, o zi două vor asigura elicopterul, vor pleca, apoi vor veni alţii, după modelul care există şi în alte părţi”, a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Noua unitate SMURD va interveni în special la evenimentele rutiere care vor avea loc pe autostrada din Cori­dorul IV paneuropean, care ar urma să fie deschisă traficului, între Arad şi Timişoara, până la finele anului. Autorităţile estimează că elicopterul va permite reducerea timpului de intervenţie la un accident de la 60-90 de minute la 20-30 de minute. „Medicii trebuie să ia decizia corectă, către ce centru să fie transferaţii bolnavii, pentru ca aceştia să nu trebuiască să fie retransferaţi”, a mai precizat  Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Tot sâmbătă, Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş împreună cu Raed Arafat, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, alături de ceilalţi invitaţi, s-au deplasat şi la Aeroportul Arad pentru a pune la punct ultimele detalii privind modul de operare, cazarea medicilor şi asistentelor cât şi partea de suport tehnic. „Împreună cu domnul Arafat, ne-am deplasat la Aeroportul Arad, acolo unde va ateriza cât de curând elicopterul echipat medical pe care Ministerul Administrației și Internelor îl dă spre folosință pentru executarea acestor misiuni umanitare dar și pentru a vedea care sunt condițiile de cazare; și aici mulțumim tuturor celor care s-au implicat pentru crearea de condiții optime personalului care va opera în serviciul SMURD” declară ministrul de interne Constantin Traian Igaș.

admin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *