News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

traian igas

Fostul ministru al Internelor Traian Igaş a declarat că preşedintele cunoaşte foarte bine problemele din interiorul MAI, pentru că este conducătorul CSAT, precizând că din cei aproximativ 10.000 de angajaţi disponibilizaţi în 2011, 95 la sută erau din surse externe.

Vicepreşedintele PDL Traian Igaş a spus că şeful statului are dreptate atunci când spune că s-au făcut excesiv angajări de personal din surse externe în Ministerul Administraţiei şi Internelor, adăugând că Traian Băsescu ştie foarte bine problemele din interiorul MAI pentru că el conduce de opt ani CSAT.

Igaş a precizat că angajările excesive care s-au făcut în MAI au legătură cu o hotărâre a CSAT de la nivelul anului 2007, când s-a cerut angajarea a 8.000 de oameni în structurile ministerului.

Fostul ministru de Interne a arătat că la acea vreme la conducerea MAI era Cristian David, care în loc să angajeze 8.000 de oameni, cum prevedea hotărârea CSAT, a angajat „peste 14.000 de persoane” în structurile ministerului.

„Cred că şi la acest aspect s-a referit preşedintele atunci când a făcut această declaraţie”, a mai spus Traian Igaş.

El a precizat că, în urma evaluărilor care s-au făcut în 2011, s-a constatat că din cele aproximativ 10.000 de persoane verificate şi disponibilizate, 95 la sută proveneau din surse externe.

„Avem o radiografie clară şi completă”, a precizat fostul ministru al Internelor.

Traian Igaş a mai spus că valul de angajări de la nivelul anului 2007 a survenit modificării legislaţiei privind eliminarea regimului obligatoriu de efectuare a stagiului militar pentru tineri, context în care s-au creat goluri în schemele de personal ce trebuiau refăcute.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *