News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Jandarmii arădeni au desfăşurat în ultimele 24 de ore mai multe acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit şi în special a comercializării produselor supuse accizării, pe raza municipiului Arad.

Astfel, în seara zilei de 13.09.2010, în jurul orelor 20.00, în parcarea din faţa cimitirului Pomenirea, jandarmii l-au depistat şi identificat pe S. Silviu, de 29 de ani, din Timişoara, care a transportat cu autoturismul proprietate personală 10.800 fire de ţigarete, adică 540 de pachete de ţigări timbrate necorespunzător (cu timbre de Serbia), pe care urma să le vîndă unor persoane din Arad.

Ţigările, în valoare de 5.400 lei, au fost confiscate de către jandarmi, care i-au întocmit bărbatului actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale, acesta fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunilor de ,,deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete” şi „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, prelucrarea, depozitarea, predarea, desfacerea, şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

Dosarul cu actele premergătoare va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, în ziua de 14.09.2010, în jurul orelor 12.00, jandarmii au identificat-o pe H. Raluca Irina, de 31 de ani, din Arad, care aflându-se în apropierea Pieţei Mihai Viteazul, oferea spre vânzare cafea, fără a avea documente de provenienţă. Aceasta a fost sancţionată contravenţional, conform Legii nr. 12/1990 republicată, cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar cele 55 de pachete de cafea, cu greutatea de 500 g fiecare, găsite asupra sa, au fost confiscate.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *