News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Punctul de Trecere a Frontierei Grăniceri se va deschide timp de două zile la sfârşitul acestei săptămâni. „La solicitarea autorităţilor publice locale maghiare şi române, cu aprobarea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, în zilele de 7-8 august, între orele 09.00 – 22.00 (ora României), se va deschide temporar Punctul de Trecere a Frontierei Grăniceri (localitate de pe teritoriul României) – Elek (localitate din Ungaria). Scopul deschiderii temporare a acestui punct vamal este unul cultural, mai exact organizarea celei de-a X-a ediţii a Întâlnirii Mondiale a aletenilor”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad.
Conducerea Inspectoretului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad a întreprins toate măsurile necesare pentru ca traficul peste frontieră să se desfăşoare în condiţii optime. „Cu această ocazie dorim să amintim tuturor cetăţenilor români că trecerea frontierei române spre Ungaria se poate face posedând un document de călătorie valabil (carte de identitate sau paşaport). Atenţionăm posesorii buletinelor de identitate vechi, că nu le pot folosi la trecerea frontierei. Totodată amintim condiţiile de ieşire din ţară a cetăţenilor români minori”, mai precizează reprezentanţii IJPF Arad.
Poliţiştii de frontieră vor permite ieşirea din ţară a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în urmatoarele cazuri: în situaţia în care călătoresc în strainătate însoţiţi de ambii părinţi; în situaţia în care călătoresc împreună cu unul dintre părinţi, numai dacă părintele însoţitor prezintă o procură notarială a celuilalt părinte, nu mai este necesară declaraţia celuilalt părinte, dacă parintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, sau a decesului celuilat părinte; dacă sunt însoţişi de o altă persoană fizică majoră li se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu aceasta numai dacă persoana însoţitoare prezintă o declaraţie a ambilor părinţi, a părintelui căruia minorii i-au fost încredinţaţi prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă sau a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal.
Poate avea calitatea de însoţitor şi o persoană anume desemnată din cadrul unei societăţi comerciale autorizate, în condiţiile legii, să desfăşoare activităţi de transport internaţional de persoane. Însoţitorii minorilor, alţii decât părinţii, vor trebui să prezinte la ieşirea din ţară şi cazierul judiciar.
Poliţiştii de frontieră le reamintesc tuturor participanţilor la traficul transfrontalier că, în situaţia în care sunt nemultumiţi de modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, pot suna la numărul de telefon unic 021 – 9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de autorităţile de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *