News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va finanţa asfaltarea a 307 kilometri de drumuri în judeţul Arad, în valoare de 331 de milioane de lei, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Nicolae Ioţcu, prezent într-o conferinţă de presă alături de deputaţii Iustin Cionca şi Marius Gondor.
Programul se va derula în perioada 2011-2013, cele mai mari lucrări fiind programate pentru 2011 şi 2012. Cel mai probabil, primele lucrări vor începe la drumurile judeţene, apoi la cele comunale şi interioare, în funcţie de proiecte.
„Cea mai importantă investiţie pentru judeţul nostru este reabilitarea drumului judeţean Arad – Seleuş (33 km), care va include şi centura comunei Şiria. Pe lângă acest drum, va mai fi reabilitată porţiunea Arad – Felnac (17 km). Bucata de drum rămasă, Felnac – Secusigiu – limită cu judeţul Timiş va fi licitată şi realizată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean. Acum se lucrează la proiectul de hotărâre şi noi sperăm ca în toamnă să se lucreze deja şi pe această porţiune”, a spus Nicolae Ioţcu.
Deputatul Marius Gondor a precizat că finanţarea lucrărilor „a plecat de la starea precară a drumurilor judeţene şi locale”. „Pentru că întotdeauna fondurile publice au fost insuficiente, aveam două variante: fie începem acum lucrările iar plata o facem în viitor, deoarece există perspective de îmbunătăţire, fie să amânăm la nesfârşit aceste proiecte. Am ales varianta creditelor – furnizor, procedură folosită la scară largă în Uniunea Europeană. Pe colegiul meu, 12 administraţii din 18 beneficiază de acest program, în total fiind vorba de 60 de kilometri”, a precizat Marius Gondor.
La rândul său, deputatul Iustin Cionca a afirmat că prin acest program „se vede lucrul în echipă între primari, parlamentari şi Consiliul Judeţean”. „Rezultatele nu au întârziat să apară. Judeţul Arad a primit una din cele mai mari sume. Acest program va dezvolta şi alte proiecte de investiţii, va crea locuri de muncă. Eu mă bucur că unul din drumurile judeţene reabilitate este Arad – Felnac. Mai rămâne să-l facem apoi până la limita cu judeţul Timiş”. În colegiul deputatului Cionca, 11 administraţii locale din 15 beneficiază de program, urmând să fie reabilitaţi 79 de kilometri de drumuri. (newsarad)

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *